De Heineken Ontvoering krijgt Gouden Film

Maar liefst 100.000 mensen zagen de film in vier dagen tijd in de bioscoop.

Niet al te lang geleden kregen we nog te horen dat Willem Holleeder, een van de mensen die deel had in de daadwerkelijke ontvoering van Alfred Heineken, de release van De Heineken Ontvoering tegen wilde houden. Daarnaast uitte Peter R. de Vries zijn kritiek op de film. Deze zou namelijk niet waarheidsgetrouw genoeg zijn, met name omdat Holleeder samengevoegd werd met een andere ontvoerder, tot één personage.

Ondanks alle kritiek, werd het publiek er niet van weerhouden naar de bioscoop te gaan, want in de film werd in de vier dagen dat deze ondertussen draait door 100.000 mensen bekeken. Regisseur Maarten Treurniet nam de prijs samen met enkele acteurs in ontvangst.

Het is overigens geen record dat De Heineken Ontvoering in vier dagen tijd de Gouden Film wint. Dit record is in handen van de film Gooische Vrouwen, die in één dagen al 100.000 mensen naar de bioscopen wist te trekken.

Het is al de tweede keer deze week dat de Gouden Film wordt uitgereikt. Zondag kreeg de film Razend van Dave Schram deze ook. Een week daarvoor was het nog Body Language.



NieuwsFilm

meest populair