Verfilming van de zeer succesvolle tv-serie slaagt erin te blijven vermaken zonder dat er eigenlijk iets gebeurt.
play

6,2 details

  • 105 Min
  • Komedie
  • Drama
  • Nederland
105 Min Nederland

Gooische Vrouwen: De Film gaat verder waar de TV-serie is geëindigd. De vier vrouwen zijn allemaal hun eigen kant op gegaan. Hun levens verlopen echter alles behalve soepel. De dames besluiten dat ze hard toe zijn aan een vakantie om weer een beetje tot zichzelf te komen. Ze pakken hun koffers en vertrekken naar Frankrijk, waar ze zich realiseren hoe belangrijk hun vriendschap is. Samen staan ze sterk en proberen ze alles om de problemen thuis op te lossen.

Regie
Will Koopman
Cast
Susan Visser, Linda de Mol, Lies Visschedijk, Derek de Lint, Tjitske Reidinga, Peter Paul Muller, Lisa Bouwman, Daniël Boissevain, Tina de Bruin, Leopold Witte, Arnoud Bos, Oscar Aerts, Mea de Jong, Natasja Froger, Maik de Boer, Iwan Dam, René Froger, Treyshawn Boutisma.
Budget
$ 3.500.000
Opbrengst
$ 18.000.000
Release
10.03.2011
Release NL
10.03.2011
Release DVD
20.09.2011

Filmtotaal Recensie

Regie: Will Koopman | Cast: Linda de Mol (Cheryl Morero), Susan Visser (Anouk Verschuur), Tjitske Reidinga (Claire van Kampen), Lies Visschedijk (Roelien Grootheze), Peter Paul Muller (Martin Morero), Derek de Lint (Dokter Rossi), e.a. | Speelduur: 105 minuten | Jaar: 2010

Het is zelden een goed plan om een succesvolle tv-serie te vertalen naar het witte doek. Dergelijke films, zoals bijvoorbeeld The X-Files of Sex and the City, voelen al heel snel aan als een extra lange aflevering uit de serie en niet als een volwaardige speelfilm. Dat maakt het extra knap dat de Nederlandse successerie Gooische Vrouwen er wel in is geslaagd de stap naar het grote scherm te maken, waarbij alle goede facetten uit de serie bewaard zijn gebleven en het eindresultaat ook nog eens aanvoelt als een echte speelfilm.

De serie over het reilen en zeilen van vier vrouwen in het Gooi, naar een idee van Linda de Mol, eindigde na vijf seizoenen in 2009. In de film kampen de vier hoofdrolspeelsters allen met hun eigen problemen. De man van Cheryl heeft weer eens iets te veel aandacht voor andere vrouwen dan voor zijn eigen echtgenote, de dochter van Claire gaat samen met haar zoontje voor drie jaar naar Burkina Faso, Anouk heeft last van een puberende dochter die haar voor slet uitmaakt en Roelien voelt zich schuldig omdat ze een bejaarde vrouw heeft geslagen. De vier dames gaan uiteindelijk in Frankrijk op zoek naar zingeving.

videotrailers & clips

alle artikelen (6)

Gooische vrouwen Nieuwsberichten

Laatste reacties

Nielsgibby10

"...Ik vond de eerste keer wel vermakelijk maar daarna begon ik even wat kritischer te kijken. Iedereen......"

Mathilde

"...Lekker overdreven personage's waar ik van genoot. Een leuke film om is een keer te kijken met vaak......"

FOTOPOSTERS & MOVIESTILLS

Gooische vrouwen

acties