Gooische Vrouwen breekt records

Alleen Avatar, Titanic en de eerste Harry Potter brachten in Nederland meer geld in het laatje.

De film Gooische Vrouwen, gebaseerd op de gelijknamige tv-serie naar een idee van Linda de Mol, is uitgegroeid tot een van de succesvolste films aller tijden in de Nederlandse bioscopen. De film heeft inmiddels een omzet behaald van 14,7 miljoen euro en staat daarmee op de vierde plaats in de ranglijst van financieel meest rendabele films, na Avatar, Titanic en Harry Potter and the Sorcerer’s Stone.

Gooische Vrouwen is geregisseerd door Will Koopman en gaat over de avonturen van de vier Gooische vriendinnen Cheryl, Clair, Anouk en Roelien die elk met hun eigen problemen kampen. De vier gaan uiteindelijk op reis naar Frankrijk, waar een meditatiecursus hen weer tot rust moet laten komen.

De film is nog steeds te zien in tientallen zalen en heeft dus nog kans om het record van Avatar te breken. Overigens betekent de forse omzet van Gooische Vrouwen niet dat het ook qua bezoekersaantal de succesvolste Nederlandse film aller tijden is. Die prijs is nog steeds voor Turks Fruit, die miljoenen Nederlanders naar de bioscoop trok maar door de lage ticketprijzen niet kan tippen aan de omzet van Gooische Vrouwen.



NieuwsFilm

meest populair