"Trailer Drive misleidend"

En daarom sleept een Amerikaanse vrouw de makers voor het gerecht.

Met regelmaat zien we trailers voorbijkomen die niet helemaal de juiste afspiegeling geven van wat we enkele maanden later in de bioscoopzaal voorgeschoteld krijgen. Eind 2010 werd bijvoorbeeld de trailer van Battle: Los Angeles super enthousiast ontvangen. De daadwerkelijke film werd echter met de grond gelijk gemaakt. Een Amerikaanse vrouw heeft nu ingegrepen en sleept de makers van het goed ontvangen Drive voor het gerecht.

Volgens de vrouw zou de trailer weinig overeenkomsten hebben met de daadwerkelijke film. Volgens de vrouw zou de bekeken trailer meer actie beloven en eerder op een film als The Fast and The Furious moeten lijken dan het misdaaddrama dat het daadwerkelijk is: "DRIVE bore very little similarity to a chase, or race action film... having very little driving in the motion picture.", aldus Sarah Deming uit Michigan.

De vrouw klaagt o.a. distributeur FilmDistrict aan en lijkt uit te zijn op een schadevergoeding die waarschijnlijk hoger is dan de $10 die het bioscoopkaartje zo ongeveer heeft gekost. Hieronder de bewuste trailer van Drive van regisseur Nicolas Winding-Refn, oordeel zelf:



NieuwsFilm

meest populair