Officiële statement over Dredd vrijgegeven

Het feit dat de regisseur uit de productie werd gezet wordt nu nog iets vreemder.

Afgelopen vrijdag was er het vreemde nieuws dat regisseur Peter Travis van de film Dredd afgehaald werd. De opnames van de actiefilm zijn al achter de rug, maar tijdens de post-productie werd door de producenten besloten Travis van boord te halen. Een officiële reactie van Travis en Alex Garland, die als producer optreedt, en het scenario verzorgde, ontbrak, maar werd vandaag vrijgegeven.

"During all stages of the filmmaking, 'Dredd' has been a collaboration between a number of dedicated creative parties. From the outset we decided on an unorthodox collaboration to make the film. This situation has been misinterpreted. To set the record straight, Pete was not fired and remains a central part of the collaboration, and Alex is not seeking a co-director credit. We are all extremely proud of the film we have made, and respectfully suggest that it is judged on viewing when its released next year."

Dus Travis is volgens de statement niet uit de productie gezet, maar hoeft hij gewoon niet mee te werken aan de post-productie fase. Natuurlijk is dit zoals de statement al zegt een onorthodoxe manier van werken, want het gebeurt zelden tot nooit dat een regisseur zich tijdens de post-productie niet bezig houdt met de film.

Dredd speelt zich af in de toekomst, waarin een sterke politiemacht de macht heeft om tegelijkertijd op te treden als rechter, jury en executeur. De film draait vanaf 21 september 2012 in de Amerikaanse bioscopen. Een Nederlandse releasedatum is nog niet geprikt.



NieuwsFilm

meest populair