Akira krijgt eindelijk groen licht

Warner Bros heeft haar pijlen gericht op één acteur voor de rol van Kaneda.

Na jaren van ellende lijkt de geplande live-action verfilming van Akira er dan toch echt te komen. In juli werd de Spaanse regisseur Jaume Collet-Serra al aangesteld om het project in goede banen te gaan leiden. Nu heeft Warner Bros. eindelijk ook groen licht gegeven aan de makers om te gaan beginnen met de productie. Het budget ligt rond de 90 miljoen dollar en de opnames moeten eind februari of begin maart van start gaan.

WB heeft al iemand op het oog voor de rol van Kaneda, namelijk Garrett Hedlund (TRON: Legacy). Er zou nog geen aanbod gedaan zijn, maar de studio ziet in hem de juiste persoon vanwege zijn CV en het betrekkelijk lage salaris. Namen die in het verleden werden genoemd voor de hoofdrol zijn die van o.a. Keanu Reeves, Brad Pitt, Leonardo DiCaprio en James Franco. Hedlund lijkt uiteindelijk aan het langste eind te gaan trekken.

Al jarenlang probeert Warner Bros. het project van de grond te krijgen. Na vele scripts en het wegvallen van de eerder aangestelde regisseurs Ruairi Robinson en Albert Hughes leek het project een stille dood te sterven.



NieuwsFilm

meest populair