Gary Oldman en Helena Bonham-Carter in Akira

De twee hebben een rol aangeboden gekregen in de film.

Nog geen week nadat Akira groen licht heeft gekregen, beginnen de eerste geruchten al de ronde te doen op het web. Zo bericht Twitchfilm dat acteur Gary Oldman en actrice Helena Bonham Carter een rol aangeboden hebben gekregen in de film.

Oldman zou de rol van Colonel aangeboden hebben gekregen en Bonham-Carter die van Lady Miyako. Eerder deze week werd ook nog bekend gemaakt dat Garrett Hedlund de front-runner zou zijn voor een van de twee hoofdrollen in de film.

De verfilming van Akira speelt zich af in een post-apocalyptisch New Manhattan (in plaats van een post-apocalyptisch Neo-Tokyo). De film volgt hoofdpersoon Kaneda, die zijn beste vriend moet redden van een medisch experiment dat vernietigende krachten dreigt los te laten op de stad.

Warner Brothers en Legendary Pictures kochten in 2008 de rechten op uitgeverij Kodansha, voor een bedrag met zeven cijfers. Insiders maakten aan Variety bekend dat de productiekosten relatief laag zullen zijn: rond de 90 miljoen dollar.

Verder is het de bedoeling dat er twee Akira-films uitkomen. De opnames moeten rond eind februari of begin maart beginnen.



NieuwsFilm

meest populair