James Bond wil meestrijden om de Oscars

Regisseur Sam Mendes wil de nadruk meer leggen op het acteerwerk in plaats van op de actie.

De Britse website Express bericht dat Sam Mendes, de regisseur van de 23ste James Bond film, van plan is om minder stunts en actiescènes te gaan gebruiken. In plaats hiervan legt hij de nadruk op het acteerwerk om zo meer kans te maken om in de prijzen te vallen. Een anonieme bron zei het volgende tegen Express:

“There are growing rumors Sam Mendes is cutting out the action scenes and making it Oscar-friendly,”

Volgens de website zouden alle actiescènes in India inmiddels van tafel gegooid zijn. De sequenties in Istanbul en het Duntrune Castle in Aryll behoren op zit moment wel nog tot de opties.

James Bond (Daniel Craig) krijt te maken met een villain gespeeld door Javier Bardem, winnaar van een Oscar vanwege zijn rol in No Country for Old Men. Ralph Fiennes, tweemaal genomineerd voor een Oscar (The English Patient, Schindler’s List), is de voornaamste kandidaat voor de rol van Ernst Stavro Blofeld.

Er werd tegenover Express ook al (vrij paniekerig) gereageerd op deze geruchten.

“This could be a disaster in terms of sales at the box office. Given that this 007 needs to make at last £300 million to break even, it may be a very high price to pay for an Oscar nomination.”

We zullen moeten wachten tot 1 november 2012 om te zien in hoeverre het bovenstaande verhaal klopt.



NieuwsFilm

meest populair