The Evil Dead remake heeft een synopsis

Op het eerste gezicht een rechtstreekse kopie van Sam Raimi's film uit 1981, maar er zijn ook enkele verschillen te bespeuren.

Het is al een tijdje bekend dat Fede Alvarez zich de komende tijd gaat bezighouden met een herziening van Sam Raimi's cultfilm The Evil Dead. Hij werkte inmiddels al samen met Rodo Sayagues en Diablo Cody aan het scenario. Dankzij de aankomende American Film Market hebben we nu de synopsis van de film en het valt op dat deze heel erg doet denken aan Raimi's origineel uit 1981. Toch zijn er ook enkele verschillen te noemen.

Vijf vrienden komen samen in een boshut waar zij in aanraking komen met het Book Of The Dead. Ze roepen per ongeluk enkele demonen op die in het omringende bos wonen. De jongelingen raken bezeten en het is aan één van hen om er voor te zorgen dat ze het overleven.

Tot nu toe klinkt het vrij bekend in de oren. Hier volgt het nieuwere deel.

Bloody Disgusting weet verder te melden dat de vrienden naar het hutje gaan om één van hen te helpen met diens drugsprobleem. Het gaat om het zusje van het hoofdpersonage. Zonder drugs wordt ze krankzinnig en lastig om in bedwang te houden, waardoor het lastig is om vast te stellen of ze bezeten is of niet. De passages uit het Book of the Dead worden dit keer niet via een taperecorder ten gehore gebracht, maar opgelezen door één van de personages. Deze is schijnbaar in staat om deze middeleeuwse taal te begrijpen.

Er is nog niets bekend over de casting, behalve dat Bruce Campbell hoogstwaarschijnlijk komt opdagen voor een cameo. Hij zal niet terugkeren als Ash.

De film staat gepland voor het jaar 2013.



NieuwsFilm

meest populair