Evil Dead (2013)

The most terrifying film you will ever experience.

Niet zo angstaanjagend als de filmposter belooft. Deze reïncarnatie van Evil Dead is eerder goor dan goed.
play

6,3 details

  • 91 Min
  • Horror
  • Verenigde Staten
91 Min Verenigde Staten

In deze re-make komen vijf vrienden vast te zitten in een verlaten 'vakantiehuisje' in het bos. Al snel vinden ze daar het 'Book of the Dead' en breekt de hel letterlijk los wanneer ze eeuwenoude bosdemonen uit hun slaap wekken, die het vervolgens gemunt hebben op de groep jongeren.

Regie
Fede Alvarez
Cast
Shiloh Fernandez, Jessica Lucas, Lou Taylor Pucci, Jane Levy, Elizabeth Blackmore, Ellen Sandweiss, Rupert Degas, Jim McLarty, Stephen Butterworth, Bob Dorian, Karl Willetts, Inca, Phoenix Connolly, Randal Wilson, Sian Davis.
Budget
$ 17.000.000
Opbrengst
$ 97.542.952
Release
05.04.2013
Release NL
02.05.2013
Release DVD
24.09.2013

Filmtotaal Recensie

Regie: Fede Alvarez | Cast: Jane Levy (Mia), Shiloh Fernandez (David), Lou Taylor Pucci (Eric), Jessica Lucas (Olivia), Elizabeth Blackmore (Natalie), e.a. | Speelduur: 91 minuten | Jaar: 2013

In 1981 maakte Sam Raimi met een minuscuul budget de film The Evil Dead. Hoewel financieel slechts een mager succesje, verkreeg de film door de jaren heen een cultstatus en lanceerde hij de carrières van Raimi en hoofdrolspeler Bruce Campbell. Inmiddels is Raimi een gevestigde naam in Hollywood, en heeft hij successen als de Spider-Man-trilogie en Oz the Great and Powerful achter zijn naam staan. Raimi’s laatste horrorfilm, Drag Me To Hell, stamt alweer uit 2009, maar hij is het genre nog niet beu. Samen met Campbell produceerde hij de remake van zijn debuut.

In Raimi’s The Evil Dead toog een groepje jongeren in typische horrorfilmtraditie naar een afgelegen huisje in het bos om wat te feesten en te flikflooien. In Alvarez’ remake is de reden een stuk serieuzer. David en zijn vrienden zoeken de afgelegenheid niet op om lol te maken, maar om Davids zus Mia ‘cold turkey’ van haar drugsverslaving af te helpen. Dat zet meteen de toon van de film.

videotrailers & clips

alle artikelen (29)

Evil Dead Nieuwsberichten

FOTOPOSTERS & MOVIESTILLS

Evil Dead

acties