Belangrijke filmprijs voor Lord of the Rings

The Return of the King, het laatste deel van de filmtrilogie Lord of the Rings, heeft zaterdag vier prijzen in de wacht gesleept bij de Critics Choice Awards in Beverly Hills. De prijs geldt als een belangrijke graadmeter voor de komende Oscar-uitreiking.

De Critics Choice Awards worden toegekend door een jury van filmrecensenten. Zij wezen het derde deel van de Lord of the Rings aan als winnaar in de categorie 'beste film'. De prijs voor 'beste regisseur' ging naar de Nieuw-Zeelander Peter Jackson die zeven jaar aan de verfilming van Tolkien's Lord of The Rings heeft gewerkt.

Jackson was niet bij de uitreiking aanwezig. Via een satellietverbinding liet hij weten dat hij druk bezig is met de voltooiing van een speciale, nog langere video en DVD-versie van The Return of The King. De film heeft in de eerste drie weken na de premiere wereldwijd meer dan 700 miljoen dollar opgebracht. De distributeur van de film, New Line Cinema, gaat er van uit dat deel 3 van Lord of The Rings uiteindelijk zelfs de magische grens van een miljard dollar gaat overschrijden.



NieuwsFilm

meest populair