Andy Serkis terug voor Rise of the Planet of the Apes II

En 20th Century Fox wil dat Serkis voor een Oscar wordt genomineerd voor zijn "performance capture" rol.

Andy Serkis is met 20th Century Fox overeengekomen om terug te keren in de sequel op Rise of the Planet of the Apes. In het eerste deel van deze reboot/prequel speelde Serkis de rol van de aap Caesar, uiteraard via performance capture. Volgens de website Dealine zal ook regisseur Rupert Wyatt terugkeren aangezien hij al met Fox was overeengekomen om een sequel te regisseren.

Verrassend is dat de filmmaatschappij Fox een campagne gaat voeren om ervoor te zorgen dat Andy Serkis wordt genomineerd voor een Oscar in de categorie "Beste Mannelijke Hoofd-" of "Bijrol". Voor wie bekend is met performance capture is dit nog helemaal geen slechte gedachte. Eerder was Serkis te zien als Gollum in de LOTR films en gaf hij gestalte aan Captain Haddock in The Adventures of Tintin.

Het is nog onbekend of James Franco en Freida Pinto te zien zijn in de sequel. Het eerste deel verscheen afgelopen zomer en groeide met een budget van $93 miljoen uit tot een wereldwijde kaskraker. Het verdiende namelijk zo'n $450 miljoen aan de bioscoopkassa.

Hieronder een aardige docu over Serkis en zijn rol als Ceasar:



NieuwsFilm

meest populair