Hoofdrol Akira voor Garrett Hedlund?

De Tron: Legacy ster zou de rol van Kaneda al aangeboden hebben gekregen.

Na jaren van onzekerheid met betrekking tot de live-action verfilming van Akira lijkt het er de laatste tijd op dat het wel goed gaat komen. We weten dat Jaume Collet-Serra gaat regisseren en inmiddels kregen Gary Oldman en Helena Bonham Carter al een rol aangeboden. Wat betreft de hoofdrol, het personage Kaneda, richt Warner Bros. haar pijlen de laatste tijd steeds meer op één acteur, namelijk Garrett Hedlund. Twitch bericht nu zelfs dat de Tron: Legacy acteur een officieel aanbod heeft gekregen om de rol te gaan spelen.

De verfilming van Akira speelt zich af in een post-apocalyptisch New Manhattan (in plaats van een post-apocalyptisch Neo-Tokyo). De film volgt hoofdpersoon Kaneda, die zijn beste vriend moet redden van een medisch experiment dat vernietigende krachten dreigt los te laten op de stad.

Warner Brothers en Legendary Pictures kochten in 2008 de rechten op uitgeverij Kodansha, voor een bedrag met zeven cijfers. Insiders maakten aan Variety bekend dat de productiekosten relatief laag zullen zijn: rond de 90 miljoen dollar.

Verder is het de bedoeling dat er twee Akira-films uitkomen. De opnames moeten rond eind februari of begin maart beginnen.



NieuwsFilm

meest populair