Algemeen

Brett Rattner vertrekt bij Oscars

Regisseur van Tower Heist stapt op na controversiele homograp.

door Arman Avsaroglu op 09.11.2011 om 17:43 in Algemeen
Brett Ratner heeft zich teruggetrokken als producent van de Oscars van 2012. De regisseur van Tower Heist deed dit nadat hij een opmerking maakte die bij veel homo's onvrede veroorzaakte.

Ratner maakte de opmerking tijdens de promotietour van Tower Heist. Toen hem werd gevraagd of ze veel hadden gerepeteerd voor een scene, antwoordde hij: Repetities zijn voor flikkers. Later bood Ratner nog wel zijn excuses aan.

Tom Sherak, directeur van AMPAS (organisator van de Oscars) is het eens met de beslissing van Ratner. Brett is een goed mens, maar zijn opmerking was onacceptabel.

Saillant detail is dat Ratner er verantwoordelijk is dat Eddie Murphy volgend jaar de Oscars presenteert. Of zijn opstappen gevolgen heeft voor de betrokkenheid van Murphy is nog onduidelijk.

18 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Banned

Avatar

Waauw die opmerking was echt doelend op homo's... Komaan hoeveel mensen zeggen dat niet. "Nee dat is voor janetten"! Beetje overdreven.

jochemb

Avatar

Heeft south park dit nou niet al goed genoeg uitgelegd.

http://www.youtube.com/watch?NR=1&v=ZB-Ct8J0LT0

Baron Von Marlon

Avatar

Zoek onderstaande zaken maar eens op.

Youtube:
Chris Rock - Faggot
Louis C.K. - Faggot

Het gaat niet om het woord, maar om de context waarin het woord gebruikt wordt.

SJRSVLDT

Avatar

Het is goed dat hij de 'eer' nog aan zichzelf houdt. Maar het is natuurlijk wel lichtelijk overdreven dit..

Icedoesnotburn

Avatar

Jeetjemina, wat een gekut.
Die amerikanen zijn ook een stelletje pussy's.
Dramaqueens.

Die link van Southpark is absoluut goed te gebruiken.

benjamin

Avatar

En de tenen zijn duidelijk nog wat langer geworden.

Spider-fan

Avatar

Murphy wil nou ook niet meer presenteren.

Misschien Sacha dan? Ik mis hem toch wel bij de MTV awards. Nu krijg je een Ierse, naakte man die naast Hayden Panetierre staat, zónder stijve piemel.. Dat móet dan wel een homo geweest zijn...

11qqaazz

Avatar

Wat zijn die Amerikanen ook een stel Kontpiraten...wat een steletje poepstampers Smiley face

UndercoverPanda

Avatar

jochemb "heeft south park dit nou niet al goed genoeg uitgelegd.

http://www.youtube.com/watch?NR=1&v=ZB-Ct8J0LT0"


Dat was ook gelijk het eerste waar ik aan dacht :P South Park weet dat gewoon perfect uit te leggen.

Ontzettend flauw dat hij hierdoor (hoogstwaarschijnlijk gedwongen) moet afstappen. En hypocriet bovendien, van een land waar het homohuwelijk nog niet eens overal is toegestaan.

SJRSVLDT

Avatar

Spider-fan "Murphy wil nou ook niet meer presenteren.

Misschien Sacha dan? Ik mis hem toch wel bij de MTV awards. Nu krijg je een Ierse, naakte man die naast Hayden Panetierre staat, zónder stijve piemel.. Dat móet dan wel een homo geweest zijn..."

Hahaha, ik denk niet dat ik hem omhoog had gekregen als er zoveel mensen keken :P Maarja.. Hayden.. het had er om 'gehangen' :P

patrick_h

Avatar

Mag ik hieruit opmaken dat dus ook niemand een probleem heeft met het woord kanker als scheldwoord?

UndercoverPanda

Avatar

patrick_h "Mag ik hieruit opmaken dat dus ook niemand een probleem heeft met het woord kanker als scheldwoord?"


Ik zie het verband niet helemaal..?

Blockbuster

Avatar

Ratner doet een Von Triertje, maar het kwaad is al geschied...

patrick_h

Avatar

UndercoverPanda "Ik zie het verband niet helemaal..?"

Er wordt beredeneerd dat het woord "fag" niet beledigend is voor homoseksuelen omdat er geen homoseksuelen bedoeld werden. Dan is kanker toch ook geen probleem als het niet over kankerpatiënten gaat?

LuCos

Avatar

patrick_h "Er wordt beredeneerd dat het woord "fag" niet beledigend is voor homoseksuelen omdat er geen homoseksuelen bedoeld werden. Dan is kanker toch ook geen probleem als het niet over kankerpatiënten gaat?"


Nou.. kanker is een ziekte waar mensen dood aan gaan, homoseksualiteit is geen ziekte en niemand gaat er dood aan.
Vind het een beetje vreemd dat je die twee woorden, en betekenissen, met elkaar in verband brengt.

Een jaar geleden zei ik tegen iemand (die lesbisch is): flikker toch op.
TOTAAL niet mijn intentie om haar te beledigen, maar ze zei toen wel: ik vind het echt niet leuk dat je dit woord gebruikt. Terwijl ik zelf flikker totaal niet met het homo-zijn associeer.
Goed..
Ik vind het wel een beetje 'mieterig' van Rattner dat hij een woord als fag gebruikt. Gewoon kinderachtig, en kan begrijpen dat dat in het verkeerde keelgat schiet......... hmm.. is soms lastig om iets goed uit te drukken.

UndercoverPanda

Avatar

patrick_h "Er wordt beredeneerd dat het woord "fag" niet beledigend is voor homoseksuelen omdat er geen homoseksuelen bedoeld werden. Dan is kanker toch ook geen probleem als het niet over kankerpatiënten gaat?"


Nouja, kanker is niet discriminerend, fag wel, dus volgens die redenatie zou fag een erger scheldwoord zijn dan kanker. Het hangt natuurlijk heel erg af van de context en de manier waarop je het gebruikt. Zeg nou eens eerlijk, welke (hetero) man heeft nog nooit eens een keer tegen een maat iets gezegd van "Doe niet zo gay man," of iets in die trant. Dat maakt ook nog niet meteen iedereen een homohater. Om het bij een persconferentie te gebruiken is natuurlijk ook niet handig en dat keur ik ook niet goed. Maar had hij dezelfde opmerking zonder pers/camera's, dan had iedereen erom gelachen. Ik vind het gewoon een beetje een storm in een glas water en ik denk niet dat er ook maar één homo is die hier wakker van zal liggen.

patrick_h

Avatar

Ik ben in ieder geval een heteroman die dat niet zegt en ik word er altijd nogal ongemakkelijk van als iemand zo'n term gewoon even gebruikt. Verder ben ik er absoluut niet voor om het gebruik van bepaalde woorden of termen te verbieden, maar denk je echt dat homo's er niet wakker van liggen dat iemand het woord 'fag' zo gebruikt?

Een woord dat geroepen wordt door mensen die je het leven zuur maken op school omdat je homo bent, door mensen die je in elkaar slaan omdat je hand in hand over straat loopt, door mensen die je achter een auto aanslepen, die komen protesteren op de begrafenis van iemand met aids, en wat voor verschrikkelijke dingen mensen elkaar al niet kunnen aandoen. Denk je dat homo's er niet van wakker liggen dat dat woord zomaar voor de lol wordt gebruikt?

Als hij niggers had gezegd, zou er dan ook niemand van wakker liggen volgens jou?

UndercoverPanda

Avatar

patrick_h "Ik ben in ieder geval een heteroman die dat niet zegt en ik word er altijd nogal ongemakkelijk van als iemand zo'n term gewoon even gebruikt. Verder ben ik er absoluut niet voor om het gebruik van bepaalde woorden of termen te verbieden, maar denk je echt dat homo's er niet wakker van liggen dat iemand het woord 'fag' zo gebruikt?

Een woord dat geroepen wordt door mensen die je het leven zuur maken op school omdat je homo bent, door mensen die je in elkaar slaan omdat je hand in hand over straat loopt, door mensen die je achter een auto aanslepen, die komen protesteren op de begrafenis van iemand met aids, en wat voor verschrikkelijke dingen mensen elkaar al niet kunnen aandoen. Denk je dat homo's er niet van wakker liggen dat dat woord zomaar voor de lol wordt gebruikt? "


Nee, in deze situatie denk ik van niet. Ik respecteer homo's, ik keur alle vormen van geweld en haat tegen homo's af. Maar alle dingen die je hier opnoemt staan compleet niet in verhouding met een tussen neus en lippen door opmerking als 'repeteren is voor flikkers'. Ik kan natuurlijk niet voor homo's spreken over de zwaarte van een belediging, maar ik denk niet dat bijvoorbeeld Gerard Joling, Gordon of Albert Verlinde 's nachts niet kan slapen omdat een (relatief vrij onbekende) regisseur tijdens een interview iets roept als 'repeteren is voor flikkers'. Ik zou gewoon m'n schouders ophalen en bij mezelf denken "wat een sukkel. boeiend wat hij zegt." Een beetje relativeringsvermogen is ook niet verkeerd en zo wordt het ook niet groter gemaakt dan dat het is. Geen aandacht aan geven. Dingen als geweld en het wegpesten van homostellen uit hun omgeving daar moet dan wel hard tegen worden opgetreden.

En het woord niggers vind ik al helemaal een dubbele standaard hebben. Wordt door rappers zelf te pas en te onpas gebruikt maar als iemand anders het zegt kan het opeens niet meer.

Kijk, ik wil natuurlijk niet zeggen dat woorden als flikker, neger of kanker goed zijn, maar je kunt ze ook niet zomaar uit de maatschappij bannen omdat sommige mensen ze aanstootgevend vinden. Je mag echter wel verwachten dat mensen er voorzichtiger mee omgaan en het fatsoen en besef hebben wanneer je ze wel en niet kunt gebruiken. De manier waarop Rattner het gebruikt vind ik, met alle respect, niet zo heel kwetsend, maar het feit dat hij dit in een publiekelijk interview doet maakt het fout en daarom kan het ook niet. Maar hij heeft hier uitgebreid en oprecht zijn excuses voor aangeboden en er mag ook weleens een punt achter worden gezet. Ik vind het gewoon jammer dat hij hierdoor niet meer de Oscars mag produceren en Eddie Murphy ook al niet meer presenteert.

NieuwsFilm

meest populair