Tower Heist (2011)

It's not just a robbery. It's payback.

Een groep amateurrovers probeert een frauduleuze miljonair te bestelen. Obstakel: hij staat onder toezicht van de FBI en woont op de hoogste verdieping van een wolkenkrabber.
play

6,1 details

  • 104 Min
  • Actie
  • Komedie
  • Misdaad
  • Verenigde Staten
104 Min Verenigde Staten

Een groep gewone mannen wil twintig miljoen dollar stelen van een miljardair die een crimineel bleek te zijn en miljarden heeft gestolen, waaronder hun pensioengeld.

Regie
Brett Ratner
Cast
Eddie Murphy, Ben Stiller, Casey Affleck, Matthew Broderick, Michael Peña, Alan Alda, Téa Leoni, Judd Hirsch, Stephen Henderson, Nina Arianda, Juan Carlos Hernández, Marcia Jean Kurtz, Gabourey Sidibe, Harry O'Reilly, Peter Van Wagner.
Budget
$ 75.000.000
Opbrengst
$ 152.930.623
Release
04.11.2011
Release NL
10.11.2011
Release DVD
13.03.2012

Filmtotaal Recensie

Regie: Brett Ratner | Cast Ben Stiller (Josh Kovacs), Eddie Murphy (Slide), Casey Affleck (Charlie), Alan Alda (Arthur Shaw), Matthew Broderick (Mr. Fitzhugh), Gabourey Sidibe (Odessa), e.a. | Speelduur: 104 minuten | Jaar: 2011

Heeft Eddie Murphy de tijd van gekke professoren en nerderige types achter zich gelaten? Na een decennium vol flauwe filmrollen is hij eindelijk weer eens grappig. In Tower Heist blijkt andermaal voor welk personage hij in de wieg is gelegd: de grofgebekte maar goedlachse grappenmaker. In deze misdaadkomedie speelt hij een kruimeldief die een team van losers helpt om een kluis te kraken, op de hoogste verdieping van een wolkenkrabber.

Murphy is overigens niet de hoofdrolspeler, maar zijn aanwezigheid maakt de film net een stukje leuker. Samen met Ben Stiller, Casey Affleck, Matthew Broderick en Gabourey Sidibe heeft regisseur Brett Ratner een imposante cast bij elkaar gekregen. Toch staat die niet garant voor een imposante film: Tower Heist steekt wat bleekjes af ten opzichte van de crème de la crème uit het genre. Neem The Sting, waarin het duo Newman/Redford naast een smak geld ook de show steelt, of Ocean’s Eleven, waarin het sterrenensemble perfect op elkaar is ingespeeld. Dat ontbreekt in Tower Heist. De acteurs zijn goed, maar chemie hebben ze minder. Ben Stiller houdt de handrem erop en ook de overige rollen blijven weinig uitgesproken. Naast Murphy is alleen Sidibe, die een compleet andere rol speelt dan in haar debuut Precious, een fantastische verschijning als oversekste Jamaicaanse schoonmaakster.

videotrailers & clips

alle artikelen (7)

Tower Heist Nieuwsberichten

Laatste reacties

MovieMazzter

"...Moet bekennen dat ik deze film niet eens kende. Prima cast met Ben Stiller, Eddie Murphy, Casey Affl......"

Moviespecialist

"...Ik vind persoonlijk Tower Heist een middelmatige, maar toch ook wel een beetje leuke film. Het verh......"

FOTOPOSTERS & MOVIESTILLS

Tower Heist

acties