Colin Firth misschien als bad guy in Spike Lee's Oldboy

De Oscarwinnaar zou de rol in Spike Lee's herziening zelfs al aangeboden hebben gekregen.

Regisseur Spike Lee is druk bezig met de voorbereidingen voor zijn geplande herziening van Oldboy, gebaseerd op een script van Mark Protosevich. Het Zuid-Koreaanse origineel uit 2003 werd geregisseerd door Park Chan-wook. Het was al bekend dat Lee gaat werken met Josh Brolin in de hoofdrol en de vraag is nu welke acteur de antagonist zal gaan neerzetten.

Nu komt naar buiten dat deze rol zou zijn aangeboden aan Colin Firth, die dit jaar nog een Oscar in de wacht sleepte voor zijn rol in The King's Speech. Het gaat om het personage Adrian, een rijke zakenman.

In Oldboy wordt een man, zonder te weten waarom, vijftien jaar lang vastgehouden in een kleine kamer. Hij heeft geen contact met de buitenwereld en is de waanzin nabij. Op een dag wordt hij wakker op het dak van een appartementsgebouw; hij is zonder enige waarschuwing weer vrijgelaten. Vastberaden gaat Dae-su op zoek naar de reden van zijn gevangenschap. Maar als hij hoort dat zijn vrouw tijdens zijn afwezigheid werd vermoord, zweert hij wraak.



NieuwsFilm

meest populair