Ook Woody Woodpecker vliegt naar het witte doek

De vrolijke specht volgt het voorbeeld van de Smurfen, Yogi Bear en talloze andere klassieke tekenfilmfiguren.

Men kijkt er tegenwoordig niet meer van op als het nieuws naar buitenkomt dat een klassieke tekenfilm uit onze jeugd naar het witte doek komt. In navolging van de Smurfen, Yogi Bear, Garfield, Alvin and the Chipmunks en talloze anderen is het nu de beurt aan Woody Woodpecker, 's werelds meest hyperactieve specht. Universal Pictures en Illumination Entertainment maken werk van een speelfilm waarvan overigens nog niet duidelijk is of het volledig in CGI zal zijn of een kruising met live-action.

De ondeugende Woody staat vooral bekend om zijn iconische lach die vroeger door kinderen over de hele wereld werd nagedaan. De specht, waarvan de stem werd verzorgd door Mel Blanc, toonde zijn gezicht voor de eerste keer in een tekenfilm uit Universals Andy Panda reeks in 1940. Hij stal al snel de show en het duurde niet lang voordat Andy Panda van het toneel verdween.

John Altschuler en Dave Krinsky, het schrijversduo achter Blades of Glory, zouden momenteel bezig zijn met een script. Over een regisseur of de cast is nog niets bekend.

Hieronder een impressie van Woody Woodpecker:



NieuwsFilm

meest populair