George Lucas over Indiana Jones 5

George kan zijn "MacGuffin" niet vinden.

Eerder liet Steven Spielberg weten dat hij graag aan de slag gaat met een vijfde deel in de Indiana Jones franchise. Hij gaf echter aan dat de bal bij zijn vriend en collega George Lucas ligt, aangezien hij het script moet schrijven voor Indiana Jones 5. De veelbesproken Lucas laat nu via de website Vulture weten dat ook hij druk bezig is, maar dat hij zijn "MacGuffin" niet kan vinden.

"I mean, I know what it's about," aldus Lucas. "But I just have to find a MacGuffin that fits into the arena we're working in."

Met MacGuffin, een term die verzonnen is door Alfred Hitchcock, bedoelt Lucas dat hij opzoek is naar het element dat de verhaallijn draaiende moet houden. In de Indiana Jones films waren de MacGuffins de zoektochten van Dr. Jones naar achtereenvolgend de "Ark of the Convenant", de "Sankara Stones", de "Holy Grail" en in Indiana Jones and the Kingdom of the Crystal Skull zocht Jones naar de "Crystal Skull".

Het zal voorlopig nog wel een tijdje duren voordat er een vijfde Indy film verschijnt. Tot die tijd kan Lucas zich bezighouden met de 3D versies van de Star Wars films.



NieuwsFilm

meest populair