Productie Paradise Lost tijdelijk stopgezet

De budgetoverschrijding doet de productie mogelijk de das om.

Filmjaar 2011 is geen gemakkelijk jaar voor de duurdere films. Denk bijvoorbeeld aan The Lone Ranger, dat in eerste instantie niet gemaakt zou worden omdat de film te duur zou worden. Daar kwam uiteindelijk verandering in omdat men flink wist te snijden in het budget. Zo'n zelfde lot staat Paradise Lost nu ook te wachten, de verfilming van John Milton's gelijknamige meesterwerk.

Regisseur Alex Proyas heeft namelijk van Legendary Pictures te horen gekregen dat hij de film niet mag maken tenzij hij flink wat miljoenen weet te snijden in de uitgaven. Het budget is volgens Deadline namelijk voorbij de 120 miljoen dollar geschoten.

Het nieuws zal voor Proyas vooral vervelend zijn aangezien hij acteurs Bradley Cooper, Benjamin Walker, Diego Boneta en Camilla Belle klaar heeft staan voor de opnames die volgens de planning volgende maand zouden moeten beginnen.

Benadrukt wordt wel dat dit niet het einde van de film betekent. In plaats daarvan, zo zegt men bij Legendary, wordt de productie 'gewoon' tijdelijk stil gezet. Men hoopt komende lente of zomer weer aan de film te kunnen beginnen. Daarbij gaat men er natuurlijk wel vanuit dat de cast nog altijd beschikbaar is tegen die tijd. Dat bleek in het verleden vaker moeilijk.



NieuwsFilm

meest populair