The Girl With the Dragon Tattoo sequels mogelijk back-to-back

David Fincher wil de Millennium trilogie in één ruk afronden.

David Fincher heeft tegenover Collider beweerd dat - als hij de regie van de twee vervolgen op The Girl With The Dragon Tattoo op zich neemt - hij de sequels back-to-back opneemt. Fincher kan sowieso de optie lichten om deel twee The Girl Who Played With Fire te regisseren en als (de opbrengsten van) het eerste deel filmmaatschappij Sony bevallen, dan is de kans groot dat ook The Girl Who Kicked the Hornet’s Nest, het derde deel in de Millennium trilogie, aan Fincher wordt toebedeeld.

Tijdens een prijsconferentie zei Fincher het volgende over de twee sequels: “Yes, the second two books [in the Millennium trilogy] are very much one story and it doesn’t seem prudent to me to go to Sweden for a year. Come back for a year. Put out the second one. Go to Sweden for a year. Come back for a year. I don’t think Rooney [Mara] wants to be doing this four years from now. So I think that would be crazy especially given the sense that it’s really one story that’s kind of bifurcated in the middle.”

Scenarioschrijver verklapte onlangs tegenover de website Collider dat hij nog niet is begonnen met het script voor The Girl Who Played With Fire en hij verwacht ook niet dat de eerste opzet in het eerste half jaar van 2012 wordt opgeleverd. Dit betekent dat de productie van de eerste sequel pas eind 2012 kan starten.

In het verleden zijn vaker een tweede en derde film in een trilogie back-to-back opgenomen. Helaas pakte dit eerder slecht dan goed uit. De laatste voorbeelden hiervan zijn The Matrix en Pirates of the Caribbean. Aan de andere kant heeft de Millinnium verfilming één groot voordeel: ze worden gebaseerd op de boeken van Stieg Larsson en er staat met hoogstwaarschijnlijk Fincher een topregisseur aan het roer.

Het eerste deel gaat vandaag in de States in première en heeft op moment van schrijven een zeer nette score van 84% op Rotten Tomatoes. Tevens wist actrice Rooney Mara onlangs een Golden Globe nominatie in de wacht te slepen voor haar rol als Lisbeth Salander.

NieuwsFilm

meest populair