Algemeen

In Memoriam: de overleden sterren van 2011

Van welke sterren moesten we in 2011 allemaal afscheid nemen?

Beste filmliefhebber,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt. Dit vinden wij jammer, want FILMTOTAAL is dankzij onze advertenties gratis toegankelijk. Graag willen we je vragen een uitzondering te maken voor FILMTOTAAL. Hoe je dat moet doen lees je hier.

M.v.g FT

door Jim Pedd op 02.01.2012 om 15:12 in Algemeen
Net als elk jaar heeft de film- en televisiewereld afscheid moeten nemen van mensen die tot haar grootste talenten behoorden. Zij waren degenen die op het witte doek schitterden, maar ook achter de camera stonden. 2011 was een jaar waarin afscheid genomen moest worden van de grote sterren van het verleden (Elizabeth Taylor, Jane Russell), geprezen acteurs (Pete Postlethwaite, Michael Gough), jonge (Tim Hetherington) en oude (Ken Russell) filmmakers en Nederlands talent (John Kraaijkamp sr., Rijk de Gooyer).

James Arness
Geboren in 1923. Speelde de hoofdrol in langstlopende westernserie Gunsmoke en in How the West was won. Daarnaast was hij de creatuur in 'The Thing From Another World'.

Frances Bay
Geboren in 1919, bekend voor haar acteerwerk in onder andere Happy Gilmore, Blue Velvet, Edmond & Single White Female.

Jackie Cooper
Geboren in 1922, vooral bekend voor zijn rol als Peter White in de Superman-films uit 1978, 1980, 1983 & 1987, en het regisseren van afleveringen van M*A*S*H.

Ryan Dunn
Geboren in 1977, met name bekend voor zijn stuntwerk in de Jackass films en serie.

Peter Falk
Geboren in 1927, en was vooral bekend voor zijn acteerwerk in Columbo, The Princess Bride, A Woman Under the Influence en Der Himmel über Berlin.

Joseph Farrell
Geboren in 1935, en staat te boek als de bedenker van de filmtrailer.

Dolores Fuller
Geboren in 1923, en met name bekend voor haar acteerwerk in films als Glen or Glenda, Jail Bait en The Haunted World of Edward D. Wood Jr.

Rijk de Gooyer
Geboren in 1925, vormde samen met Johnny Kraaijkamp het bekendste Nederlandse komiekenduo. Speelde o.a. in Soldaat van Oranje, De Avonden en Hoogste Tijd.

Michael Gough
Geboren in 1916, en vooral bekend als Alfred Pennyworth uit de eerste drie Batman-films. Werkte daarnaast veel samen met Tim Burton in o.a. Sleepy Hollow en Corpse Bride.

Farley Granger
Geboren in 1925, en met name bekend voor zijn acteerwerk in de films Strangers on a Train, One Life to Live, Rope en Hans Christian Andersen.

Tim Hetherington
Geboren in 1970. Vooral bekend om zijn documentaire Restrepo, waarvoor hij zelfs een Oscarnominatie in de wacht sleepte.

Steve Jobs
Geboren in 1955, en is natuurlijk vooral bekend als oprichter van het bekende bedrijf Apple. Daarnaast richtte hij in 1986 Pixar op door een deel van Lucasfilms op te kopen.

John Kraaijkamp sr.
Geboren in 1925, vormde samen met Rijk de Gooyer Nederlands bekendste komiekenduo. Daarnaast werd zijn acteerwerk in De Aanslag en De Wisselwachter erg gewaardeerd.

Sidney Lumet
Geboren in 1924, en bekend als regisseur van films als 12 Angry Men, Dog Day Afternoon, Network & Before the Devil Knows You're Dead.

Grant McCune
Geboren in 1943, verzorgde de visuele effecten in onder andere Star Wars Episode IV, Speed, Batman Forever en Rambo.

Harry Morgan
Geboren in 1915, en bekend voor zijn acteerwerk in films als Dragnet, December Bride & High Noon en speelde de hoofdrol in M*A*S*H.

Charles Napier
Geboren in 1936, en vooral bekend om zijn rol in the Blues Brothers. Daarnaast speelde hij in films als Austin Powers, The Silence of the Lambs en Rambo II.

Pete Postlethwaite
Geboren in 1946, en bekend voor zijn acteerwerk in The Usual Suspects, Jurassic Park II, Romeo + Juliet & Inception.

Cliff Robertson
Geboren in 1923, en was vooral bekend voor zijn acteerwerk in films als PT-109 en Charly. Jonger publiek kent hem waarschijnlijk als Uncle Ben uit de eerste drie Spider-man films.

Raúl Ruiz
Geboren in 1941, regisseerde en schreef vele films waaronder Le temps retrouvé, d'après l'oeuvre de Marcel Proust, L'oeil que ment, Klimt & Trois vies & une seule mort.

Jane Russell
Geboren in 1921, en vooral bekend voor haar acteerwerk in films als Gentlemen Prefer Blondes, Fate is the Hunter & The Outlaw.

Ken Russell
Geboren in 1927, en was vooral bekend omdat hij films als Tommy, The Lair of the White Worm, Altered States en Mahler regisseerde.

Bubba Smith
Geboren in 1945, en speelde in tv-series als Charlie's Angel, MacGyver en Blue Thunder. Daarnaast was hij te zien als Moses Hightower in zes van de zeven Police Academy films.

Elizabeth Taylor
Geboren in 1932, en werd vooral bekend als actrice in films als Giant, Who's Afraid of Virginia Wolf?, Cat on a Hot Tin Roof & Place in the Sun.

Andy Whitfield
Geboren in 1972, en was bijna alleen te zien in tv-series, waarbij Spartacus zijn bekendste was. Daarin speelde hij de titelrol.

Dana Wynter
Geboren in 1931, en met name bekend om haar acteerwerk in de films Invasion of the Body Snatchers, Sink the Bismarck!, Airport & Something of Value.

Peter Yates
Geboren in 1929, en regisseerde films als Bullitt, Breaking Away, Krull & The Dresser. Werd daarnaast viermaal voor een Oscar genomineerd, maar won hem nooit.


11 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

mijack1985

Avatar

Missen we trouwens niet Francesco Quinn in het rijtje? Hij overleed ergens in augustus en deed de stem van Dino in Transformers DotM

Stigandr

Avatar

Vergeet Cheetah niet!
Die is vorige zaterdag overleden.
Hij speelde mee in de Tarzan-films met Johny Weismuller.

PRIME

Avatar

Moviemagic "Ryan Dunn was 34."


Dunn ging dronken achter het stuur van z'n Porsche zitten.

Moviemagic

Avatar

UndercoverPanda "RIP. Het overlijden van Andy Whitfield vond ik wel het meest sneue, die was net aan het doorbreken met Spartacus.. :(
De meeste anderen hebben tenminste nog een mooie leeftijd bereikt."


Ryan Dunn was 34.

Moviemagic

Avatar

PRIME "Dunn ging dronken achter het stuur van z'n Porsche zitten."


Heb je ook weer gelijk in! Zijn eigen schuld.

UndercoverPanda

Avatar

RIP. Het overlijden van Andy Whitfield vond ik wel het meest sneue, die was net aan het doorbreken met Spartacus.. :(
De meeste anderen hebben tenminste nog een mooie leeftijd bereikt.

Decepticon

Avatar

mijack1985 "missen we trouwens niet Francesco Quinn in het rijtje? Hij overleed ergens in augustus en deed de stem van Dino in Transformers DotM"
Ja, dat las ik een hele poos terug ook. Hij is weliswaar geen ster, maar dat is Ryan Dunn ook niet. Als hij vermeld wordt, dan mag Quinn ook wel vermeld worden.

Steve-O

Avatar

Er staat een fout in.

FilmTotaal "Michael vooral bekend als Alfred Pennyworth uit de eerste drie Batman-films. "


Moet natuurlijk vier zijn.

Moviemagic

Avatar

Hebben we dit rijtje niet eerder gezien? Iemand wees toen o.a. op Charles Napier die nooit als blues brother gefungeerd had. (Hij was wel als Tucker McElroy aanwezig).

Kan ook aan mij liggen!

UndercoverPanda

Avatar

Moviemagic "Ryan Dunn was 34."


Ik zei dan ook de meeste anderen. Die gozer van Restrepo was ook nog erg jong. Ik wil ook niet zeggen dat de ene dood erger of minder erg is dan de andere (Ryan Dunn was natuurlijk wel een beetje een gevalletje 'eigen schuld dikke bult', maar dat maakt zijn dood niet minder zonde, hij was altijd een van de sympathiekere Jackasses), maar bij Andy Whitfield vond ik het vooral zonde omdat hij net een beetje aan het doorbreken was, hij had nog wel een paar goeie seizoenen Spartacus kunnen maken of in films kunnen spelen in zijn carrière. Jammer.