Algemeen

Rondje Nederlands Filmnieuws

Met onder andere een vrouwelijke hoofdrolspeler voor de oorlogsfilm met Jan Smit.

door Arman Avsaroglu op 09.01.2012 om 08:00 in Algemeen
Twee filmnieuwtjes over Nederlandse films afgelopen weekend, die we in dit bericht combineren.

Noortje Herlaar gaat de vrouwelijke hoofdrol spelen in de nieuwe oorlogsfilm Het Bombardement. Dat meldde het Algemeen Dagblad zaterdag.

Het Bombardement wordt geregisseerd door Ate de Jong en gaat over het bombardement op Rotterdam door de Duitsers in 1940. Hoofdrol in de film is voor Jan Smit. Het zou voor de 26-jarige Noortje Herlaar het acteerdebuut betekenen, overigens net als bij Jan Smit.

Koning van Katoren, de verfilming van het legendarische kinderboek van Jan Terlouw, heeft een hoofdrolspeler gevonden. Minus Dagelet kruipt in de huid van Stach, de 17-jarige jongen die de gestorven Koning van Katoren wil opvolgen.

Dagelet, de zoon van acteur Hans Dagelet, was eerder te zien in de film Razend. Koning van Katoren wordt geregisseerd door Ben Sombogaart, die een budget van ruim 5 miljoen euro tot zijn beschikking heeft.

10 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Jonathancrane

Avatar

Ik hoorde juist iets heel negatiefs over Het Bombardement.

Maar valt het niemand op dat altijd de kinderen van bekende acteurs en regisseurs de hoofdrollen in de films krijgen compleet uit het niets. Vind dat wel grappig.

hollywoodking

Avatar

Jonathancrane "Maar valt het niemand op dat altijd de kinderen van bekende acteurs en regisseurs de hoofdrollen in de films krijgen compleet uit het niets. Vind dat wel grappig."


Daarom is er in Nederland geen hoop in de film industrie. In andere landen krijgen onbekende acteurs en regisseurs kansen en vaak pakt het goed uit. Zelfs de slechtste regisseur kan een film als Sint en New Kids etc regisseren, maar een echt talent kan alleen films als Beetlejuice en Following regisseren.

Jonathancrane

Avatar

hollywoodking "Daarom is er in Nederland geen hoop in de film industrie. In andere landen krijgen onbekende acteurs en regisseurs kansen en vaak pakt het goed uit. Zelfs de slechtste regisseur kan een film als Sint en New Kids etc regisseren, maar een echt talent kan alleen films als Beetlejuice en Following regisseren."


Deze maand lijkt er een beetje hoop te zijn. Suskind, Black Out,Doodslag zien er alle 3 uitstekend uit. Suskind tip ik nu al aan om in te sturen voor de Oscars, waar we hopelijk dan mee genomineerd worden, want met Sonny Boy zal dat niet gebeuren !

hollywoodking

Avatar

Jonathancrane "Deze maand lijkt er een beetje hoop te zijn. Suskind, Black Out,Doodslag zien er alle 3 uitstekend uit. Suskind tip ik nu al aan om in te sturen voor de Oscars, waar we hopelijk dan mee genomineerd worden, want met Sonny Boy zal dat niet gebeuren !"


Dat zou ik niet weten, heb niks van die 3 films gezien of gehoord.
Haha Sonny Boy ligt er al uit, er zijn nog 9 films over. Ik weet niet welke precies, van 2 films weet ik het alleen zeker dat ze nog meedoen: A Separation en Once Upon A Time In Anatolia, hopelijk wint de 2e. Beide films zijn geweldig, maar Anatolia heeft toch iets speciaals/origineels. :P

UndercoverPanda

Avatar

Jonathancrane "Ik hoorde juist iets heel negatiefs over Het Bombardement. "


Ik ook, bedoel je die producenten die dreigen om de hele film in Antwerpen op te nemen als de gemeente geen 250.000 euro ophoest?

SeanDeNiro

Avatar

Ik snap dat de regering wil bezuinigen op cultuur. Allemaal belastinggeld wat door de goot gespoeld wordt.
Nietszeggende amateuristische films waar geen hond naar kijkt. En bekend Nederland & zn vult ondertussen zijn zakken.

Jonathancrane

Avatar

UndercoverPanda "Ik ook, bedoel je die producenten die dreigen om de hele film in Antwerpen op te nemen als de gemeente geen 250.000 euro ophoest?"


Ja, maar deze hele film was vanaf minuut 1 een slecht plan. Ik zit niet te wachten op Jan Smit die ineens Russell Crowe - Cinderella Man wordt en daarbij Nazi's verslaat.

Net als Nova Zembla. Omdat Reinout Oerlemans het heeft gemaakt, moet je er heen gaan want anders mis je iets. Nou, zet je tv gewoon op Discovery, en dan kom je er ook wel xD

Sjaak_Polak

Avatar

hollywoodking "
Haha Sonny Boy ligt er al uit, er zijn nog 9 films over. Ik weet niet welke precies, van 2 films weet ik het alleen zeker dat ze nog meedoen: A Separation en Once Upon A Time In Anatolia, hopelijk wint de 2e."

Waar haal je al deze info vandaan? Ben je soms een insider? Volgens mij wordt de shortlist pas bekend gemaakt op 17 januari...

KeesjeNL

Avatar

UndercoverPanda "Ik ook, bedoel je die producenten die dreigen om de hele film in Antwerpen op te nemen als de gemeente geen 250.000 euro ophoest?"


Wacht dat gewoon met het filmen in Rotterdam, over een paar jaar kan Rotterdam voor dat soort zaken weer geld uitgeven/investeren.

Ik krijg nog altijd kippenvel als ik de beelden terug zie van het bombardement (vooral bij 2:30).

hollywoodking

Avatar

Sjaak_Polak "Waar haal je al deze info vandaan? Ben je soms een insider? Volgens mij wordt de shortlist pas bekend gemaakt op 17 januari..."


Soort van een insider, ik hoor niet alles maar wel wat :P.

NieuwsFilm

meest populair