Shrek 3 en Shark Tale 2 nu al in de maak

DreamWorks Animation kondigt vrijdag aan dat zij in een vroeg stadium zit met de ontwikkeling van twee vervolgen op hun digitale animatie projecten die nog niet eens in de bioscopen draaien. Het gaat hier om de films Shrek 3, waarin Shrek Koning Arthur en de Ridders van de Ronde Tafel ontmoet en Shark Tale 2.

Shrek 2 echter gaat deze zomer al draaien en draait om de eerste ontmoeting van de trol Shrek met zijn schoonouders, die overigens ook nog niet weten dat hun beeldschone dochter inmiddels ook in een groen monster is veranderd. Mike Meyers, Cameron Diaz en Eddie Murphy zijn alledrie weer terug. Nieuwkomers zijn John Cleese en Julie Andrews als Shrek's schoonfamilie, Antonio Banderas als de kittige gelaarsde kat en talk-show host Larry King als de Lelijke Stiefzus. Dat gaat vast wederom voor de nodige hilariteit zorgen. De eerste Shrek was een de succesvolste tekenfilms aller tijden, totdat Finding Nemo kwam aangezwommen.

Het tweede vervolg is op de onderwater maffia komedie Shark Tale(voorheen Sharkslayer, maar dat klonk te gewelddadig voor de kinderen). De eerste film is een ode aan maffiafilms als The Godfather en Goodfellas, maar in dit geval spelen haaien de mafiosi. Het verhaal gaat over een onschuldige vis die per ongeluk op de verkeerde plaats, op de verkeerde tijd bij de dood van de zoon van de Don aanwezig is. Door de stad wordt hij uitgeroepen als held, maar de maffia wil hem dood hebben. Een all-star stemmen cast is uit de kast getrokken om deze film te doen slagen. Will Smith, Renee Zellweger, Angelina Jolie, Peter Falk en als maffiabazen Robert de Niro (haai met pukkel) en Goodfellas-regisseur Martin Scorcese als een kogelvis inclusief het snelle praten en de wenkbrauwendons. Shark Tale is vanaf eind dit jaar in de bios te zien.

DreamWorks begint nu al met de vervolgen omdat animatie een zeer tijdrovende zaak is en wanneer ze nu beginnen hebben ze over drie jaar pas het eindprodukt.



NieuwsFilm

meest populair