Tim Burton ziet Beetlejuice 2 wel zitten

Ondanks zijn overvolle schema vindt de regisseur het personage van Michael Keaton de moeite van een sequel waard.

Hoewel Tim Burton zich op het moment nog niet bemoeit met de ontwikkeling van het scenario voor een Beetlejuice sequel, staat hij er zeker voor open om wederom de regie op zich te nemen. Schrijvers David Katzenberg en Seth Grahame-Smith gaven een tijdje terug al aan dat het de bedoeling is om Michael Keaton terug te laten keren voor de titelrol, maar de rol van Burton was tot het moment van nu nog onbesproken.

Burton heeft het echt ontzettend druk de laatste tijd. Hij treedt op als producent bij Abraham Lincoln: Vampire Hunter en verzorgt de regie van Dark Shadows en zijn stop-motion verfilming van zijn korte film Frankenweenie (1984). Tegenover MTV gaf de regisseur onlangs aan dat hij nog niet zeker wist welke film hij hierna zal gaan oppakken. Toen Beetlejuice 2 werd aangekaart, reageerde hij als volgt:

“Yes. I love that character, and Michael [Keaton] is so great in it. I always think about how great and fun that character was, so I just said to ['Dark Shadows' writer] Seth [Grahame-Smith], ‘If you have some idea about it, go for it, and then I’ll look at it freshly.’ In the past, I tried some things, but that was way back when. He seemed really excited about it… Michael was so great in it. I’m sure he’d strangely tap right back into [the role].”

De enige Beetlejuice spin-off die tot nu toe van de grond kwam is de door Burton bedachte animatieserie die liep van 1989 tot en met 1991.



NieuwsFilm

meest populair