Vers bloed voor 'Kippenvel' verfilming

De filmversie van de kinderboekenreeks komt weer een stapje dichterbij.

Vier jaar geleden pikte Columbia de rechten op van RL Stine's Goosebumps reeks, een horrorboekenreeks die in Nederland ging onder de naam Kippenvel. De beoogde live-action verfilming laat nog wel even op zich wachten, maar er is in ieder geval vooruitgang in de vorm van een nieuwe scenarist. Het gaat om Darren Lemke, die ook werkte aan Brian Singers Jack The Giant Killer.

De horrorserie bestaat uit meer dan 150 verschillende boeken waarvan er wereldwijd meer dan 300 miljoen over de toonbank gingen. De reeks maakte ook nog eens de weg vrij voor o.a. een tv-serie in 1995, strips, bordspellen en videogames..

Eerdere scenaristen die de revue passeerden zijn Larry Karaszewski (1408), Scott Alexander en Carl Ellsworth (Disturbia). Laatstgenoemde werkte aan een gloednieuw verhaal en liet de bestaande episodes links liggen. Het is niet bekend of Lemke dit ook zal doen, maar hij begint in ieder geval helemaal opnieuw met het script.

Neil Moritz treedt op als producent in de hoop dat het het begin wordt van een nieuwe franchise. Hieronder een lijstje met boeken die in Nederland zijn verschenen.



NieuwsFilm

meest populair