Jim Carrey is kaal voor Graaf Olaf

Wie afgelopen maandag gekeken heeft naar de uitreiking van de Golden Globes, was misschien opgevallen dat acteur Jim Carrey heel weinig haar had. De komiek is kaalgeschoren omdat hij op dit moment een film aan het opnemen is waarin hij de duistere en gemene graaf Olaf speelt. De film heet voluit Lemony Snicket's A Series of Unfortunate Events. Een lange titel voor een grootsopgezette verfilming van de bekende kinderboeken van auteur Snicket (wat overigens een pseudoniem is; niemand weet wie er echt achter die naam schuil gaat).

Het verhaal van de film gaat over drie kinderen, wiens ouders in een vreselijke brand omkomen. Pa en ma laten een groot fortuin aan hen na. De kids worden gedwongen om bij hun sinistere oom Olaf in te trekken. Graaf Olaf is maar uit op één ding: de kinderen uit de weg ruimen om zo het familie fortuin te bemachtigen.

Jim Carrey is geknipt voor de verknipte rol van oom Olaf en hij is een meester in vermommingen en probeert zo de kinderen te misleiden. Carrey wordt bijgestaan door niemand minder dan Meryl Streep als tante Josephine en Jude Law als de stem van Snicket. Deze film zou weleens een zelfde hype als de Harry Potter-reeks op kunnen leveren. Met kerst is bekend of Carrey Harry aankan.



NieuwsFilm

meest populair