Nijenhuis maakt Nederlandse 'Something about Mary'

Producent Johan Nijenhuis en regisseur Pim van Hoeve gaan na 'Liever verliefd' een nieuwe romantische komedie maken. Het project dat luistert naar de naam 'Snow Fever', vertelt over drie meisjes die strijden om de liefde van een manipulerende snowboardleraar.

De mannelijke hoofdrol wordt vertolkt door acteur Daan Schuurmans. Dat heeft Nijenhuis maandag laten weten. Nijenhuis vergelijkt 'Snow Fever' met de succesvolle Amerikaanse komedie 'There's something about Mary'.

,,Het accent ligt nog meer dan bij onze vorige film op de humor, die bijna slapstickachtige proporties aanneemt. Bovendien kent Snow Fever een paar gewaagde scènes die best in de buurt kunnen komen van het fameuze zaadshot uit Mary.'' In het roemruchte fragment ziet de vriendin van de hoofdrolspeler een kwakje zaad aan voor haargel.

Wie de vrouwelijke hoofdrollen spelen, is nog niet bekend. Het scenario is afkomstig van regisseur Van Hoeve en scenarist Pieter Bart Korthuis. De laatste was eerder verantwoordelijk voor een aantal afleveringen van 'Costa!' en de nieuwe Belgische advocatenserie 'De wet volgens Milo'.

De opnames, die eind maart beginnen, vinden grotendeels plaats in de Oostenrijkse skiplaats Sölden. Het budget bedraagt 2 miljoen euro. De film wordt mede gefinancierd door de commerciële omroep SBS6. Snow Fever komt dit najaar in de Nederlandse bioscopen.



NieuwsFilm

meest populair