Paul Newman in Disney's 'Cars'

Filmlegende Paul Newman is een van de acteurs die zijn stem gaat lenen aan een auto voor Disney's nieuwe computer-animatie project 'Cars'. Dit meldt Pixar woensdag. Andere stemmen in de film worden verzorgd door Owen Wilson, Bonnie Hunt en NASCAR veteraan Richard Petty. Pixar is de studio achter hits als Toy Story, Monsters,Inc en vorig jaar nog de succesvolste tekenfilm allertijden Finding Nemo.

Cars, het zevende animatie avontuur dat Pixar op het grote scherm brengt, is een supersnelle avonturen-komedie met verschillende merken auto's in de hoofdrollen, die als snelheidsduivels over Route 66 racen. Iedere auto heeft zijn of haar eigen persoonlijkheid. De keuze van Paul Newman is niet zo gek, want de acteur kruipt zelf regelmatig achter het stuur van een racewagen. Volgende week racet Newman bijvoorbeeld in een speciale Daytona race tegen diverse bekende coureurs, gesponsord door Disney.

Pixar's John Lasseter: "Paul Newman is zowel een acteer- als een racelegende en daarom is hij ook de perfecte keuze voor onze film". Cars draait vanaf kerst 2005 in de bioscopen. Hun vorige film 'Nemo' heeft dinsdag twee Oscar nominaties gehad: die voor beste animatiefilm (die hij bijna zeker wint) en dat voor beste originele script. En het zijn juist die verhaallijnen die Pixar groot maken en misschien nu eindelijk beloond zien worden. 



NieuwsFilm

meest populair