'The Interpreter' maakt opnames tijdens vergadering VN

Nicole Kidman heeft officieel toestemming gekregen om als tolk te fungeren tijdens een vergadering van de Verenigde Naties. Helaas is het alleen voor een film. De politieke thriller heet 'The Interpreter' en Sean Penn is haar tegenspeler. Het project staat onder de bezielende leiding van Sydney Pollack.

Het is voor het eerst dat een Hollywood-film de permissie heeft gekregen om in de echte vergaderzaal van de Verenigde Naties filmopnames te maken. Het 15-koppige bestuur moest wel eerst over de aanvraag stemmen, maar die werd unaniem gehonoreerd. Het enige wat de Spaanse ambassadeur wilde weten is hoe hij een figurant in de film kon worden. Alfred Hitchcock werd toegang tot de VN zaal ooit geweigerd, toen hij voor zijn film 'North by Northwest' daar opnames wilde maken.

In 'The Interpreter' speelt Kidman een VN tolk die per ongeluk informatie hoort over een moordaanslag en deze probeert te stoppen, maar ondertussen wordt ze ook zelf een doelwit. Sean Penn speelt de sceptische FBI agent die haar probeert te helpen. Kidman is vanaf 19 februari te zien in 'Cold Mountain' en Penn vanaf april in '21 Grams'.



NieuwsFilm

meest populair