De Superbowl trailers

Zondagnacht vindt in Amerika het grootste sportevenement van het jaar plaats: de Superbowl. De Superbowl is de finale van het American Football seizoen. Tijdens dit kijkevent zitten miljoenen Amerikanen aan de buis gekluisterd.

Ook Hollywood profiteert dan van het grote kijkersaantal, door trailers van de grote komende zomerfilms in de reclameblokken te programmeren. Alleen moeten de filmstudio's daar behoorlijk voor in hun portemonee tasten, want zo'n spot loopt al snel in de miljoenen. Maar dat levert altijd behoorlijk spectaculaire beelden op.

De grootste en succesvolste spot was voor de film 'Independence Day', waarin te zien was dat het football stadion met iedereen erin werd opgeblazen door de 'aliens'. Dit sprak de miljoenen TV-kijkers zo aan, dat de film mede dankzij deze spot zo'n succes is geworden in Amerika.

Dit jaar krijgen de Amerikanen onder andere de spots voorgeschoteld van 'Van Helsing', een spectaculaire actie/horrorfilm, 'Troy', een epos over Griekse helden met Brad Pitt, 'Catwoman', met Halle Berry als de stripheldin en 'Starsky and Hutch', de humoristische versie van de politie serie uit de jaren 70 met Ben Stiller. Meteen na uitzending van de commercials zijn ze online te bekijken voor de rest van de wereld op www.superbowl-ads.com.



NieuwsFilm

meest populair