Nederland loopt warm voor Shouf Shouf Habibi!

De tragikomedie Shouf Shouf Habibi! heeft de eerste draaidag verhoudingsgewijs een recordaantal bezoekers getrokken. De film vertelt over de pogingen van een jonge Marokkaan om in Nederland een succesvolle carrière op te bouwen.

Geen Nederlandse productie trok op de premièreavond per bioscoopzaal zoveel bezoekers. Al 8500 mensen zagen de film. Dat heeft distributeur Independent Films vrijdag bekendgemaakt. Costa! en Volle Maan trokken weliswaar meer bezoekers, maar draaiden ook in drie keer zoveel zalen. Shouf Shouf Habibi! is in relatief weinig bioscopen te zien. Veel van de dertig zalen waren echter volledig uitverkocht. Volgende week zal de film in veel meer bioscopen te zien zijn.

Shouf Shouf Habibi! deed het de eerste avond vooral goed onder Marokkaanse jongeren in de Randstad. ,,De Marokkaanse gemeenschap wacht al heel lang op een film die de cultuurverschillen op een luchtige manier op de hak neemt'', denkt de zegsvrouw. De film is volgende week ook te zien op het filmfestival in Berlijn.



NieuwsFilm

meest populair