Nederlandse thriller Taped krijgt Amerikaanse remake

Sterk ontvangen thriller met Barry Atsma en Susan Visser opgepikt door Hollywood.

De Nederlandse productiemaatschappij NL Films heeft de rechten voor het remaken van hun recente thriller Taped verkocht aan Columbia Pictures. De Engelstalige versie wordt geproduceerd door Douglas Wick en Lucy Fisher van Red Wagon Entertainment. Zij werken op dit moment aan de blockbuster The Great Gatsby.

Hannah Minghella, de hoogste productiebaas Columbia Pictures, over de aankoop: "We're huge fans of 'Taped' – and believe that Doug and Lucy have just the right take on the material to adapt it for English speaking audiences."

NL Films, onderdeel van Alain de Levita en Endemol, zal als uitvoerend producent optreden. De tv-serie Penoza van NL films wordt op dit moment geremaked naar een Engelstalige versie voor de Amerikaanse tv-zender ABC.

Hieronder de trailer van Taped, die sinds kort in de Nederlandse bioscoop te zien is. Lees ook de FilmTotaal recensie.


In Taped van regisseur Diederik Van Rooijen (Stella's oorlog, 2009) doen Johan (Barry Atsma) en Saar (Susan Visser) een laatste poging om hun huwelijk te redden door samen op vakantie te gaan naar Buenos Aires. Als belofte aan hun dochter registreren ze hun activiteiten met een videocamera. Wanneer ze echter per ongeluk een gruwelijke moord vastleggen, moeten ze vluchten om in leven te blijven.

NieuwsFilm

meest populair