Video

Trailer Indiana Jones Complete Collection Blu-Ray set

De originele trilogie gezamenlijk met The Crystal Skull in een HD uitgave.

door Bram de Groot op 05.03.2012 om 09:39 in Video
Ondertussen bestaat het medium Blu-Ray alweer een paar jaartjes. Toch zijn veel oude titels nog niet in High Definition verkrijgbaar. Hieronder vallen ook de vier Indiana Jones films Raiders of the Lost Ark (1981), Indiana Jones and the Temple of Doom (1984), Indiana Jones and the Last Crusade (1989) en Indiana Jones and the Kingdom of the Crystal Skull (2008). In de loop van dit jaar komen deze eindelijk uit in 1080p via een Indiana Jones "Complete Collection" Blu-Ray set.

Tegenover /Film zei regisseur Steven Spielberg: "This is the best I think it's ever looked... we haven't removed anything, we haven't added CGI, there's no digital enhancements."

Hieronder de fraaie trailer van de uitgave:


16 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

hvdwal

Avatar

Geen digitale verbeteringen? Is het digitaal verbeteren niet de enige manier om een film in niet-HD formaat "om te zetten" naar 1080p?

Banned

Avatar

Dat werd ook eens tijd hé zeg; Die vierde film staat zo alleen in de dvd kast nu :P

Thiver

Avatar

"Joooones!"

Gigan72

Avatar

Alleen Raiders Of The Lost Ark is het waard om op blu-ray te hebben.
De rest niet zo.

Havoc

Avatar

Toch jammer dat ze dan niet even wachten op Indy 5..

skullsplitter

Avatar

hvdwal "Geen digitale verbeteringen? Is het digitaal verbeteren niet de enige manier om een film in niet-HD formaat "om te zetten" naar 1080p?"


Nee. Want nu is de film 24P 1080 gescand, en niet het kleinbeeld opgerekt naar boven toe.

Vooral die 24P is erg prettig, want geen vervormd geluid meer door slechte NTSC naar PAL conversie.

RemcoM

Avatar

@ Hvdwal analoge film werd wordt gedraaid op 35 mm 4K, twee keer full HD resolutie.
Oudere films zoals Once upon a time in the west zijn terug te herleiden tot 2K, dus full HD (heeft ook met lens en cameratechniek te maken)
Vandaar dat oude films gewoon ingescand worden op de native resolutie, en daarna dus vaak (bij 4K) teruggeschaald zelfs worden naar Full HD.

Opvallend, dat veel mensen denken dat 1080p vroeger er nog niet was, men gaat er vaak van uit dat films vroeger op tv 720x576 werden opgenomen. Nou vergroot dat maar eens uit in de bioscoop, daar krijg je traanogen van zo slecht!

skullsplitter

Avatar

Analoge resolutie van film vergelijken met digitale resolutie gaat eigenlijk sowieso niet op. De 4K projecties in huidige zalen hebben al zichtbare pixels, terwijl pixels niet eens bestaan in analoogfilm, hooguit korrel en dus oogt het allemaal wat zachter.

Nu vind ik het harde van digitaal wel lekker af en toe, als het maar niet doorslaat. Voor thuis is 1080P toch wel een godsgeschenk. Alleen jammer als je films voor de 3e keer moet aanschaffen (terwijl de aankoop je toch gewoon kijkrecht gaf?).

Blockbuster

Avatar

Deel 1, 2 en 3 heb ik zowel op originele tape en ook de eerste dvd release, alsmede de opgepoeste re-release uit 2008 n.a.v. deel 4 die in de bios kwam. Originele versie met krasjes enzo en ongemastered beeld maakt het toch specialer (geeft ouderwetse jaren 80 bioscoopgevoel), maar de mastered versions zijn ook heel mooi (eerste keer in DTS).

chewy

Avatar

UndercoverPanda "Zou leuker zijn zonder deel 4.. }:"


+1 :Y

Steve-O

Avatar

Erg blij dat er niks nada noppes is aangepast met CGI. THANK YOU SPIELBERG!!! Erg jammer dat Lucas niet hetzelfde heeft gedaan met Star Wars, de originele zijn zoveel leuker dan de aangepaste.
Ik heb de derde Indy nooit gezien, is het meer in de sfeer van deel 2 of 1? Ik vind 1 namelijk leuker.

Ik heb Minority Report op blu-ray, echt een Spielberg goedgekeurde blu-ray, het is zo mooi!!!

Devil_N

Avatar

@Steve-O: Deel 3 lijkt in vele opzichten heel sterk op deel 1, zo sterk zelfs dat je het bijna een remake zou kunnen noemen. Hoe dan ook een erg leuke film, en na deel 1 is het de beste in de reeks. Zeker een aanrader!

UndercoverPanda

Avatar

Devil_N "@Steve-O: Deel 3 lijkt in vele opzichten heel sterk op deel 1, zo sterk zelfs dat je het bijna een remake zou kunnen noemen. Hoe dan ook een erg leuke film, en na deel 1 is het de beste in de reeks. Zeker een aanrader!"


Niet helemaal waar, want deel 3 heeft natuurlijk ook een awesome Sean Connery. Ik vind The Last Crusade daarom misschien nog wel net ietsje leuker dan Raiders of the Lost Ark, maar die twee liggen erg dicht bij elkaar.

skullsplitter

Avatar

Deel 3 is leuker en heeft mooi spel, maar Deel 1 is dan weer spannender voor het grootste gedeelte...

Steve-O

Avatar

Hm... Ik ga 'm toch maar eens kijken :P

NieuwsFilm

meest populair