Ook Jurassic Park krijgt 3D re-release

Na Star Wars, Titanic en de Disney/Pixar films ziet nu ook Universal heil in de 3D conversie van een klassieker.

Na de 3D releases van Star Wars - Episode 1, enkele Disney en Pixar titels en binnenkort Titanic verschijnt in 2013 ook Jurassic Park in een drie dimensionale uitgave in de 3D-bioscopen. Universal heeft voor de klassieker van Steven Spielberg een releasedatum vastgezet op 19 juli 2013. De film is op dat moment alweer 20 jaar oud.

De werkzaamheden aan de 3D conversie zijn reeds gestart. De film met namen als Sam Neill, Laura Dern en Jeff Goldblum kreeg met The Lost World: Jurassic Park (1997) en Jurassic Park III (2001) twee opvolgers. Een vierde deel is nog steeds in ontwikkeling. Wereldwijd scoorde deel 1 bijna 1 miljard dollar.

In de verfilming van het boek van Michael Crichton heeft de rijke, excentrieke ondernemer John Hammond een uitzonderlijk themapark gebouwd op een afgelegen eiland voor de kust van Costa Rica. Het park bevat prehistorische schepsels van 65 miljoen jaar terug, die door wetenschappers met behulp van DNA uit dinosaurusbloed tot leven zijn gewekt. Een select groepje wordt door Hammond uitgenodigd om voor de officiële opening een kijkje te komen nemen.

Lees de Blu-Ray Review van de Jurassic Park Trilogy en het interview dat FilmTotaal had met Joseph Mazzello, de acteur die de rol speelde van Tim Murphy, de kleinzoon van John Hammond. Bekijk hieronder de trailer van een eerdere re-release van enige tijd geleden:



NieuwsFilm

meest populair