Algemeen

Ook Jurassic Park krijgt 3D re-release

Na Star Wars, Titanic en de Disney/Pixar films ziet nu ook Universal heil in de 3D conversie van een klassieker.

Beste filmliefhebber,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt. Dit vinden wij jammer, want FILMTOTAAL is dankzij onze advertenties gratis toegankelijk. Graag willen we je vragen een uitzondering te maken voor FILMTOTAAL. Hoe je dat moet doen lees je hier.

M.v.g FT

door Bram de Groot op 16.03.2012 om 09:43 in Algemeen
Na de 3D releases van Star Wars - Episode 1, enkele Disney en Pixar titels en binnenkort Titanic verschijnt in 2013 ook Jurassic Park in een drie dimensionale uitgave in de 3D-bioscopen. Universal heeft voor de klassieker van Steven Spielberg een releasedatum vastgezet op 19 juli 2013. De film is op dat moment alweer 20 jaar oud.

De werkzaamheden aan de 3D conversie zijn reeds gestart. De film met namen als Sam Neill, Laura Dern en Jeff Goldblum kreeg met The Lost World: Jurassic Park (1997) en Jurassic Park III (2001) twee opvolgers. Een vierde deel is nog steeds in ontwikkeling. Wereldwijd scoorde deel 1 bijna 1 miljard dollar.

In de verfilming van het boek van Michael Crichton heeft de rijke, excentrieke ondernemer John Hammond een uitzonderlijk themapark gebouwd op een afgelegen eiland voor de kust van Costa Rica. Het park bevat prehistorische schepsels van 65 miljoen jaar terug, die door wetenschappers met behulp van DNA uit dinosaurusbloed tot leven zijn gewekt. Een select groepje wordt door Hammond uitgenodigd om voor de officiële opening een kijkje te komen nemen.

Lees de Blu-Ray Review van de Jurassic Park Trilogy en het interview dat FilmTotaal had met Joseph Mazzello, de acteur die de rol speelde van Tim Murphy, de kleinzoon van John Hammond. Bekijk hieronder de trailer van een eerdere re-release van enige tijd geleden:31 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

movieboy

Avatar

Tja..., de rijken worden alsmaar rijker.

De stieven heeft blijkbaar niet genoeg geld.

$3 billion... komaan O+

Gigan72

Avatar

Steve-O "Ja, al zijn andere films zullen zeker ook wel naar 3D omgezet worden..."


Denk ook wel dat we straks E.T. met zijn 3-D vinger in de bios gaan zien.
Dan zal Jaws ook wel weer eens langs komen zwemmen.

B@chelor

Avatar

UndercoverPanda "Maar toch betaal je er wel voor. Terwijl je ook de keuze hebt om niet te gaan. Dat is misschien niet per se een vraag, maar toch een onbewuste behoefte ;)"


Ja, ik weet 't. Maar ik wil straks The Avengers in de bios zien en de kans is groot dat mijn bios alleen maar de 3D versie vertoont. Dus ga ik toch....de bastards.

marcjeb

Avatar

WTF. Wat is de nieuwswaarde eigenlijk ?


Het filmpje: ''Geüpload door heyuguysblog op 30 aug 2011''

UndercoverPanda

Avatar

Decepticon ":N

Laat me niet lachen. Toegevoegde waarde? Dus jij gelooft echt dat studio's enquetes houden om te kijken of hier vraag naar is? "


Dat er vraag naar is, blijkt vooral uit de kassuccessen van eerdere naar 3D geconverteerde films en het feit dat ze deze trend ook door blijven zetten met andere films. Kortom, er zijn dus nog steeds genoeg mensen die er naar toe gaan, dus is er ook nog steeds vraag naar. Daar heb je niet per se een enquete voor nodig om op te kunnen merken.

Of 3D wel of niet een toegevoegde waarde is, tja, daar kun je over debatteren. In sommige gevallen zal het waarschijnlijk beter uitpakken dan andere. Natuurlijk is 3D min of meer een 'excuus' om de film opnieuw uit te brengen, maar het werkt wel, anders zouden er toch een hoop minder mensen op af komen.


Decepticon ":N

Laat me niet lachen. Bull, studio's gooien gewoon uit zichzelf een 3D re-release de bios in om (extra)geld binnen te harken met oude populaire titels (niet dat er iets mis is met geld verdienen, om nieuwe films te kunnen blijven maken), maar echt niet om de jeugd van nu kennis te laten maken met deze films. Waarom deden ze dat niet eerder voor oudere generaties met nog oudere films?"


Natuurlijk is het hoofddoel van de 3D re-releases om geld te kunnen verdienen. Maar dat wil nog niet zeggen dat de jeugd van nu niet op deze manier kennis kan maken met de klassiekers van toen. En dat is natuurlijk ook alleen maar een deel van de doelgroep, er zijn ook genoeg oudere bioscoopgangers die de film graag op een nieuwe manier willen herbeleven.

De reden dat je het nu steeds meer ziet gebeuren, is door de 3D hype die er nu heerst. Zoals ik al zei, het is min of meer een 'excuus' om de films opnieuw uit te kunnen brengen. Nou en? Is daar dan gelijk iets mis mee? Er zijn een hoop mensen die er wel op zitten te wachten en er geld voor over hebben om het te kunnen zien, wat is daar mis mee?

Gigan72

Avatar

De nieuwste geld wolf van hollywood Steven Spielberg.

Steve-O

Avatar

Gigan72 "De nieuwste geld wolf van hollywood Steven Spielberg."

Ja, al zijn andere films zullen zeker ook wel naar 3D omgezet worden...

Decepticon

Avatar

UndercoverPanda "Natuurlijk is het hoofddoel van de 3D re-releases om geld te kunnen verdienen. Maar dat wil nog niet zeggen dat de jeugd van nu niet op deze manier kennis kan maken met de klassiekers van toen. En dat is natuurlijk ook alleen maar een deel van de doelgroep, er zijn ook genoeg oudere bioscoopgangers die de film graag op een nieuwe manier willen herbeleven.

De reden dat je het nu steeds meer ziet gebeuren, is door de 3D hype die er nu heerst. Zoals ik al zei, het is min of meer een 'excuus' om de films opnieuw uit te kunnen brengen. Nou en? Is daar dan gelijk iets mis mee? Er zijn een hoop mensen die er wel op zitten te wachten en er geld voor over hebben om het te kunnen zien, wat is daar mis mee?"
Er is imo wel wat mis mee als ze daar 3D voor gebruiken. Maar je hebt idd gelijk dat er geen enquete nodig is, om te zien dat mensen er toch heen willen.
Ik wil ook wel graag bepaalde klassiekers (weer) in de bios zien, maar dan wel op de normale 3D loze manier.
Wat er mis mee is dat mensen toch geld neerleggen voor 3D re-releases, is dat ze zo de 3D hype in stand houden en dat is een slechte zaak. Als ze hem gewoon opnieuw, maar zonder 3D uitbrengen, komen mensen miss ook wel gewoon.

B@chelor

Avatar

UndercoverPanda "Dat er vraag naar is, blijkt vooral uit de kassuccessen van eerdere naar 3D geconverteerde films en het feit dat ze deze trend ook door blijven zetten met andere films."


Daar ben ik 't niet mee eens. Er is niet specifiek "vraag" naar 3D; dat geloof ik niet.....niet veel althans. Als ik zo bij mijn bioscoop kijk worden veel (geconverteerde) 3D films alleen in 3D vertoont. Hierdoor lijken de opbrengsten de vraag naar 3D te verklaren. De mensen gaan toch wel, waaronder ikzelf. Dat 3D gedoe komt van de $tudio'$.

Edy

Avatar

Ga ik liever Avatar nog een keer in 3D bekijken met meer plezier

Thiver

Avatar

Gigan72 "De nieuwste geld wolf van hollywood Steven Spielberg."

Ik denk dat dit eerder een beslissing is geweest van het in niet al te beste vaarwater verkerende Universal.

benjamin

Avatar

Niks tegen Jurassic Park, maar ik heb het niet zo voor dit soort plannen.

Opnieuw uitbrengen is één ding. Uiteraard geeft bijna elke film beter op groot scherm - al vind ik het wel wat duur om een film die ik al een keer of 4 gezien heb nog eens te gaan zien - maar waarom 3D? Normaal heb ik niet zo'n probleem met 3D, maar je moet het gewoon niet gaan toepassen als goedkoop trucje om volk te lokken bij films die nooit gemaakt zijn om in 3D getoond te worden.

Decepticon

Avatar

UndercoverPanda "Al die negatieve reacties ook altijd bij dit soort berichten. :N

Het enige wat ze doen is die film voor een bepaalde tijd nog een keer in de bioscoop laten draaien, met als toegevoegde waarde 3D. Blijkbaar is daar genoeg vraag voor van mensen die ofwel nog niet geboren waren toen die films in die bios kwamen, of ze graag nog een keer willen herbeleven op een nieuwe manier, anders zou deze trend allang weer over zijn. Als je heel cynisch bent, kun je dat geldwolverij noemen, maar ze voorzien gewoon in een bepaalde vraag in de markt. Dat ze daar geld aan verdienen, sure, maar wat is er mis met filmmakers en bioscopen die geld verdienen? Dat is alleen maar gezond voor de industrie, die de laatste tijd juist weer omhoog aan het krabbelen is."
:N

Laat me niet lachen. Toegevoegde waarde? Dus jij gelooft echt dat studio's enquetes houden om te kijken of hier vraag naar is? Bull, studio's gooien gewoon uit zichzelf een 3D re-release de bios in om (extra)geld binnen te harken met oude populaire titels (niet dat er iets mis is met geld verdienen, om nieuwe films te kunnen blijven maken), maar echt niet om de jeugd van nu kennis te laten maken met deze films. Waarom deden ze dat niet eerder voor oudere generaties met nog oudere films?

rick512

Avatar

My god, 20 jaar geleden?? Ik heb m ook gezien in de bios. Ik was toen ook 9 en ik kan het mij nog als de dag van gister herinneren + de dino gekte die uitbrak.

chewy

Avatar

Ik heb eigenlijk best wel veel zin
om die film op het witte doek te zien :W

Banned

Avatar

Edy "Ga ik liever Avatar nog een keer in 3D bekijken met meer plezier"


Nog even wachten en dan zal je bij de release van het tweede zeker en vast nog eens kunnen gaan naar die blauwe koe.

Misschien ik ga wel eens Jurrasic Park in de bios bekijken. Ik ben fan van de films en nooit in de bios gezien.

CoStarring

Avatar

rick512 "My god, 20 jaar geleden?? Ik heb m ook gezien in de bios. Ik was toen ook 9 en ik kan het mij nog als de dag van gister herinneren + de dino gekte die uitbrak."

Voor mij geld precies hetzelfde. Het is echt nostalgie en jeugdsentiment tegelijk!
Daarom wil ik hem 20 jaar later zeker weer in de bioscoop zien.
En in 3D is dan weer mooi meegenomen! Het is toch vet, als je die T-Rex vlak voor je neus voorbij ziet komen!
Zie het maar als een soort van Reünie T+)

Decepticon

Avatar

Ik was toen al 16 :P

Maar ik ga hem echt niet in 3D voor de 2e x in de bios kijken, dan zet ik veel liever de dvd trilogie op.

Ik werd al misslijk bij het lezen van de titel van dit bericht op de homepage :r
Dit wordt vast een 3D versie a-la de horror-uit-het-beeld-poppende-3D :N
Dat de jeugd dit in de bios zal gaan zien, betwijfel ik, de films zijn regelmatig op tv. De filmkijkende jeugd wordt met deze oude-film-naar-3D gekte echt kapot gemaakt.

macfilm

Avatar

"Na de 3D releases van Star Wars - Episode 1, enkele Disney en Pixar titels en binnenkort Titanic verschijnt in 2013 ook Jurassic Park in een drie dimensionale uitgave in de 3D-bioscopen."

Welke Pixartitel heeft er dan een rerelease in 3D gehad?
Ik weet alleen twee Disneytitels: 'The beauty and the beast' en 'The lion king'.

sjef

Avatar

Deze film in 3d is nog niet zo'n gek idee. deze film was de eerste ''grote mensenfilm'' die ik op 10 jarige leeftijd in de bios zag. Dit is echt een van de beste hollywood klassiekers.

in 3d die scene in het donker bij het T-Rex hok en dan dat geitenbeen op je af zien komen

UndercoverPanda

Avatar

Al die negatieve reacties ook altijd bij dit soort berichten. :N

Het enige wat ze doen is die film voor een bepaalde tijd nog een keer in de bioscoop laten draaien, met als toegevoegde waarde 3D. Blijkbaar is daar genoeg vraag voor van mensen die ofwel nog niet geboren waren toen die films in die bios kwamen, of ze graag nog een keer willen herbeleven op een nieuwe manier, anders zou deze trend allang weer over zijn. Als je heel cynisch bent, kun je dat geldwolverij noemen, maar ze voorzien gewoon in een bepaalde vraag in de markt. Dat ze daar geld aan verdienen, sure, maar wat is er mis met filmmakers en bioscopen die geld verdienen? Dat is alleen maar gezond voor de industrie, die de laatste tijd juist weer omhoog aan het krabbelen is.

Persoonlijk zie ik liever dat klassiekers als Star Wars en Jurassic Park een 3D re-release krijgen, dan dat ze opeens geremaked/reboot worden en er weer geld geïnvesteerd wordt in het maken van slappe aftreksels die het origineel geen eer aandoen. Dat is pas creatieve armoede. En ja, als je er niet op zit te wachten om een film als Jurassic Park weer in de bios te gaan kijken, dan doe je het toch ook gewoon niet? Niemand die jullie dwingt om erheen te gaan..

Frietgezicht

Avatar

In 2013 is die 20 jaar oud? Dan ben ik 29 en heb deze in de bios gezien dus toen was ik 9,best jong,wist ik niet meer.
Tja uitmelkerij maar aan de andere kant leuk voor de jeugd nu om dit op het grote scherm te kunnen zien.

UndercoverPanda

Avatar

B@chelor "Daar ben ik 't niet mee eens. Er is niet specifiek "vraag" naar 3D; dat geloof ik niet.....niet veel althans. Als ik zo bij mijn bioscoop kijk worden veel (geconverteerde) 3D films alleen in 3D vertoont. Hierdoor lijken de opbrengsten de vraag naar 3D te verklaren. De mensen gaan toch wel, waaronder ikzelf. Dat 3D gedoe komt van de $tudio'$."


Maar toch betaal je er wel voor. Terwijl je ook de keuze hebt om niet te gaan. Dat is misschien niet per se een vraag, maar toch een onbewuste behoefte ;)

Banned

Avatar

macfilm ""Na de 3D releases van Star Wars - Episode 1, enkele Disney en Pixar titels en binnenkort Titanic verschijnt in 2013 ook Jurassic Park in een drie dimensionale uitgave in de 3D-bioscopen."

Welke Pixartitel heeft er dan een rerelease in 3D gehad?
Ik weet alleen twee Disneytitels: 'The beauty and the beast' en 'The lion king'."


Binnekort krijgt Finding Nemo ook z'n release. De trailer is al on-line te vinden.

Ereptile

Avatar

Dat is toch ook weer niet nodig :P Ben een groot fan van dino's en deze films maar ik ga ze niet nog een keer in 3D in de bios bekijken.
Ik wacht liever op deel 4 :D

Ik was een jaar of 7 - 8 toen ik The Lost World in de bios zag :) Dat was voor mij de eerste "grote mensen film". Was toen al fan van dino's dankzij de eerste film :P

chewy

Avatar

Edy "Ga ik liever Avatar nog een keer in 3D bekijken met meer plezier"


avatar:r is niets vergeleken met Jurassic Park 1/2 , good old times

UndercoverPanda

Avatar

Decepticon "Er is imo wel wat mis mee als ze daar 3D voor gebruiken. Maar je hebt idd gelijk dat er geen enquete nodig is, om te zien dat mensen er toch heen willen.
Ik wil ook wel graag bepaalde klassiekers (weer) in de bios zien, maar dan wel op de normale 3D loze manier.
Wat er mis mee is dat mensen toch geld neerleggen voor 3D re-releases, is dat ze zo de 3D hype in stand houden en dat is een slechte zaak. Als ze hem gewoon opnieuw, maar zonder 3D uitbrengen, komen mensen miss ook wel gewoon."


Toch zullen dat er denk ik minder zijn dan bij een 3D versie. Dat geeft de mensen het idee dat er toch iets nieuws aan zit, in plaats van gewoon, 'hey, zullen we weer eens naar Jurassic Park in de bios gaan'. Er zal zeker ook een groep mensen zijn die liever naar een re-release gaat die niet in 3D is.. Maar ik denk dat die veel kleiner is. En tja, die 3D hype. Ik denk dat die al zover is doorgevoerd dat het ook niet snel meer zal verdwijnen. Ik ben er zelf ook niet zo'n fan van, maar ja. Maar het is iig niet te ontkennen dat 3D de bioscopen wel weer een flinke boost heeft gegeven, dus er zitten ook positieve kanten aan.

bestmovieman86

Avatar

Ik ben het volkomen met undercoverpanda eens
waarom ergens over zeiken als je je er toch niet voor interesseert?

benjamin

Avatar

B@chelor "Ja, ik weet 't. Maar ik wil straks The Avengers in de bios zien en de kans is groot dat mijn bios alleen maar de 3D versie vertoont. Dus ga ik toch....de bastards."


Denk dat de 3D bij The Avengers wel nog goed gaat meevallen, bij de trailer was het toch dik in orde. Misschien niet onmisbaar, maar ik verwacht niet dat het echt storend gaat zijn.

benjamin

Avatar

macfilm ""Na de 3D releases van Star Wars - Episode 1, enkele Disney en Pixar titels en binnenkort Titanic verschijnt in 2013 ook Jurassic Park in een drie dimensionale uitgave in de 3D-bioscopen."

Welke Pixartitel heeft er dan een rerelease in 3D gehad?
Ik weet alleen twee Disneytitels: 'The beauty and the beast' en 'The lion king'."


De eerste twee 'Toy Story'-films zijn opnieuw te zien geweest in 3D.

marcjeb

Avatar

Het is wel een vette film, bij het zien van de trailer wil ik de film ook gelijk weer zien :P