Algemeen

Eerste versie The Dark Knight Rises vier uur lang

Daarnaast zal Christopher Nolan op de San Diego Comic-Con verschijnen.

door Jim Pedd op 21.03.2012 om 16:01 in Algemeen
Sinds de trailer in december online kwam te staan, is er niet meer zoveel nieuws geweest rondom The Dark Knight Rises. Nu komt daar een einde aan, want het is net bekend gemaakt dat regisseur Christopher Nolan zijn eerste versie van de film heeft laten zien aan de studiobazen bij Warner Bros.

Die eerste versie was maar liefst vier uur lang. Het is niet bekend hoe men de versie beoordeelde, maar het is natuurlijk duidelijk dat vier uur te lang is voor een bioscoopfilm. Verder werd bekend gemaakt dat regisseur Nolan waarschijnlijk op de San Diego Comic-Con zal verschijnen.

Dit zal een eerste keer zijn voor Nolan, want eerdere Batman-films kwamen telkens vóór de San Diego Comic-Con uit. Dat is nu dus niet het geval, aangezien The Dark Knight Rises vanaf 20 juli, één week na de Comic-Con, in de bioscopen te zien zal zijn.31 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Banned

Avatar

Haha zalig! Natuurlijk is dit een eerste versie en zal er wss een uur sneuvelen. Maar iets zegt mij dat we toch een 3 uur durend epos kunnen verwachten. En anders 4 uur ? Ik zie dat wel zitten! Komaan mensen het is The Dark Knight Rises VAN Christopher Nolan!

Jeeh

Avatar

Lang niets van vernomen, hoop dat de marketing campagne weer rustig gaat starten.

Een nieuwe trailer zou meer dan welkom zijn Smiley face

Sand

Avatar

Een film van minstens 2.5uur mag ik toch wel hopen voor de epos af te sluiten Smiley face

benjamin

Avatar

Ik denk dat ik niet de enige ben die zou betalen voor de volle vier uur. Maar waarschijnlijk krijgen we een versie van 2 uur en half zoals de vorige.

Rafiki

Avatar

Dan maar hopen op een Directors Cut Blu-ray :P

jaime91

Avatar

Rafiki "Dan maar hopen op een Directors Cut Blu-ray :P"

Haha ja inderdaad ik wil die volle 4 uur! En ik wil een nieuwe trailer! :Y

Frietgezicht

Avatar

Hoop dat er hoogstens een uur sneuvelt,heerlijk toch een lange film!
Vraag me af of een film van 4 uur echt niet werkt,gooi er 2 pauzes in en vraag niet veel meer,dan hebben mensen wel waar voor hun geld.
Hoop dat ze wel alles afwerken en een director's cut uitgeven.

Robintje

Avatar

Waarom zou 4 uur per se te lang zijn ?

King Kong ( 2005 ) van Peter Jackson was ook 3,5 uur en vond ik persoonlijk een super film en kon me ermee vermaken.

Pearl Harbor duurt ook 3,5 uur eveneens als Saving Private Ryan.

Natuurlijk is 3,5 uur al lang laat staan 4 uur.. maar je betaald uiteindelijk toch !!

ntt

Avatar

4 uur...... Laat ze daar 10 minuten vanaf trekken na de eindediting, Hoor je mij niet klagen :E

shellghost

Avatar

robinbeckers "Waarom zou 4 uur per se te lang zijn ?

King Kong ( 2005 ) van Peter Jackson was ook 3,5 uur en vond ik persoonlijk een super film en kon me ermee vermaken.

Pearl Harbor duurt ook 3,5 uur eveneens als Saving Private Ryan.

Natuurlijk is 3,5 uur al lang laat staan 4 uur.. maar je betaald uiteindelijk toch !!"


Lord of the Ring was ook een aardige zit zo bij elkaar. :D
Iets van 12 uur. :P

Ereptile

Avatar

Wow...Op een trailer hoeven we denk ik niet lang te wachten. Maar zou Nolan er echt een heel uur van weten af te knippen? Dan is de film nog 3 uur lang. Het klinkt wel super Smiley face Word dus weinig drinken in de bios, anders heb je zomaar kans wat te missen als je naar de plee moet :P

Ik ben benieuwd naar de reacties van de mensen die hem hebben mogen zien...

pmw84

Avatar

Oh my lord :D 4 uur :D
HEERLIJK

ik ben echt bereid om dubbele te betalen om te genieten van deze deel :D

ik hoop dat de UNCUT versie op internet later verschijnt of met Bluray zou nog vetter zijn :D

3 uur is ook goed, 3,5 uur is nog beter ... 4 uur is KNALLEN ;D


zoals eerder is gezegd, King Kong was ook kapot lange film die heb ik ook volledig afgekeken in bios, dus wrm zou batman niet mogen? zou erg jammer vinden :(

maar goed, kom maar op met de nieuwe trailersssssssssssssssss

Decepticon

Avatar

benjamin "Ik denk dat ik niet de enige ben die zou betalen voor de volle vier uur. Maar waarschijnlijk krijgen we een versie van 2 uur en half zoals de vorige."
Dat ben je zeker niet. Ook ik ben bereid voor de volle 4 uur te betalen, maar ik verwacht net zoals jou, ook gewoon een versie van 2/5 uur.

Ik blijf het wel heel vreemd vinden, dat we zo lang niks gehoord hebben, want zelfs de promotie van The Amazing Spider-Man is gewoon op gang. Of zou de promotie na The Avengers pas op gang komen?

Jonathancrane

Avatar

Decepticon "Dat ben je zeker niet. Ook ik ben bereid voor de volle 4 uur te betalen, maar ik verwacht net zoals jou, ook gewoon een versie van 2/5 uur.

Ik blijf het wel heel vreemd vinden, dat we zo lang niks gehoord hebben, want zelfs de promotie van The Amazing Spider-Man is gewoon op gang. Of zou de promotie na The Avengers pas op gang komen?"


Of ze flikken een Pirates 3 move waarin de film toch bijna 3 uur lang zal zijn. Ze zouden 2 versies moet uitbrengen, eentje voor kinderen (uncut) en eentje voor ons filmfanaten.

Decepticon

Avatar

robinbeckers "Waarom zou 4 uur per se te lang zijn ?

King Kong ( 2005 ) van Peter Jackson was ook 3,5 uur en vond ik persoonlijk een super film en kon me ermee vermaken."
Precies, als hij maar goed gemaakt zodat het blijft boeien, is er niks mis met zo'n lange speelduur.
Even nitpicken ;), King Kong duurt 3 uur en ik heb sinds vorig jaar de blu-ray en die duurt 10 min. langer, maar die film blijft idd gewoon altijd boeien T+).

movieplanet124

Avatar

Van mijn mag die nog 4 uur duren. Jammer dat ze 4 uur te lang vinden voor een biscoop film. Kom op het is de DARK KNIGHT RISES dat wordt gewoon een gruwelijke film BANEEEEEEEEEE vetttttt kan niet wachten

Paranoid

Avatar

Heerlijk een vier uur durende film. Dat zijn voor mij de leukste films. Het kan ook wel gewoon, zoals LOTR, King Kong, Gone with the wind en Watchmen en bij die films werkt het gewoon goed. Films als Shoah zijn zelfs 9 uur, en die film is zeer goed. Laat het maar gewoon lekker 4 uur zijn, ik weet zeker dat men liever een paar dollar extra wilt neerleggen voor een langere versie.

Steve-O

Avatar

Ik geloof er niks van. Vier uur?! Dat klinkt een beetje bizar. Eerder drie uur, maar dan nog. Ik denk dat de film minstens 160min. zal gaan duren inclusief de aftiteling. Lijkt me ook lang genoeg.

Maar natuurlijk zou ik ook betalen als de film vier uur duurt :P
En daarbij moet je ook nog bedenken dat ze 40 á 50 minuten met IMAX hebben gefilmd. Mocht de film dan ook écht vier uur duren dan is 50 min. aan IMAX niet bijzonder veel hè.

Desalniettemin, ik hoop dat ze snel met wat officieels nieuws komen!!!

FilmMaster

Avatar

Rafiki "Dan maar hopen op een Directors Cut Blu-ray :P"

inderdaad,maar daar is Nolan niet het type regiseur voor.

Idris

Avatar

Oh, FilmTotaal... Als jullie nou eens wat meer zouden checken in plaats van alles klakkeloos over te nemen. De bron die iets meldde over een vier uur durende eerste versie is MTV. Zie dit artikel: http://www.mtv.com/news/articles/1681417/dark-knight-rises-comic-con.jhtml

Maar die 'vier uur'-opmerking was een grapje. Overdrijving. Dat staat nu niet alleen als update onder hetzelfde artikel, maar wordt op Twitter ook nog eens bevestigd door de auteur van dat stukje, Kevin P. Sullivan: https://twitter.com/#!/KPSull/status/182294098223431680

Pete_027

Avatar

Hopelijk heeft Nolan nu de actiescenes wel beter ge-edit:P

Jan231

Avatar

Ik mag hopen dat ie minstens 2,5 uur lang is. Als er maar voldoende diepgang in zit.

Ereptile

Avatar

Blijkbaar toch geen 4 uur :P MAAAR we hopen natuurlijk wel op een lange goede film :D

Thiver

Avatar

robinbeckers "King Kong ( 2005 ) van Peter Jackson was ook 3,5 uur en vond ik persoonlijk een super film en kon me ermee vermaken.

Pearl Harbor duurt ook 3,5 uur eveneens als Saving Private Ryan."

Pfff, overdrijven is ook een vak. King Kong duurt 187 minuten: slechts zeven minuten meer dan drie uur. Pearl Harbor gaat slechts drie minuten over de grens van drie uur heen en [i]Saving Private Ryan[/url] haalt met zijn 169 minuten die grens nog niet eens. Overigens kun je bij alle drie deze films minstens tien minuten aan aftiteling wegstrepen.

shellghost "Lord of the Ring was ook een aardige zit zo bij elkaar. :D
Iets van 12 uur. :P"

Enkel als je het hebt over de langere dvd-versies... die niet in de bioscoop hebben gedraaid (een eenmalige uitzondering daargelaten). De drie biosversies duren bij elkaar ongeveer negen uur en een kwartier.

Spider-fan

Avatar

Wat heeft het nou voor zin een cut te maken van vier uur als je toch weet dat die nooit groen licht krijgt van de studio?

(En waarom staat dat er cursief als ik geen italic gebruik?)

B@chelor

Avatar

Wat internetgeruchten wel niet kunnen losmaken bij sommige filmfans. Wow. Mij maakt 't niet uit hoelang de film gaat duren; zal denk ik rond de 2.5 weer worden.

Banned

Avatar

Spider-fan "Wat heeft het nou voor zin een cut te maken van vier uur als je toch weet dat die nooit groen licht krijgt van de studio?

(En waarom staat dat er cursief als ik geen italic gebruik?)"


Dat is omdat het een eerste cut is. Een eerste onafgewerkte versie. Een montage van alles wat men heeft gefilmd en dan gaat men kijken wat er weg moet en kan. Dat is normaal.

Spider-fan

Avatar

Banned "Dat is omdat het een eerste cut is. Een eerste onafgewerkte versie. Een montage van alles wat men heeft gefilmd en dan gaat men kijken wat er weg moet en kan. Dat is normaal."


Omslachtige manier van werken. Waarom zou je veel te veel opnemen en monteren als het er toch weer uit gaat. Of gaat het om verschillende takes van dezelfde scènes?
Neem aan dat het scenario niet geschreven is voor zo'n lange film, dus waar bestaat al dat extra materiaal uit? Iedere film of serie heeft wel wat scènes die eruitgaan (meestal omdat ze te onbelangrijk zijn en informatie erin al op een andere manier is duidelijk gemaakt), maar dat gaat nooit om uren.

Bateman

Avatar

In Godsnaam.... Laat die film zo lang mogelijk duren... Ik wil niet zo ver gaan als verzoeken om een onge-editte (?) versie in de bios... maar... Nee doe maar wel eigenlijk... Gewoon alles opgenomen chronologisch achter elkaar. Een soort endurance-race voor de echte diehard fans. Smiley face

En @Spider-Fan. Zo worden films opgenomen. Er wordt altijd veel meer opgenomen dan daadwerkelijk in de film komt. Heeft met kosten van het daadwerkelijk schieten te maken onder anderen. Een film komt tot stand in de editing room.

Spider-fan

Avatar

Kosten van schieten? Het is alleen maar duurder om veel te veel op te nemen.
Zoals ik al zei: waar bestaat al dat materiaal uit dat de uiteindelijke versie niet haalt?

Ik snap wel dat niet iedere take goed is en dat alleen de beste uitgekozen is, maar bestaat die eerste versie uit verschillende takes van hetzelfde, of zijn het allemaal verschillende scènes?

marcjeb

Avatar

Banned "Haha zalig! Natuurlijk is dit een eerste versie en zal er wss een uur sneuvelen. Maar iets zegt mij dat we toch een 3 uur durend epos kunnen verwachten. En anders 4 uur ? Ik zie dat wel zitten! Komaan mensen het is The Dark Knight Rises VAN Christopher Nolan!"


lord of the rings 3 duurt langer dan 4 uur Smiley face .. dus ik hoop dat er een extend versie van dark knight rises komt :D en een bioscoop versie:D

NieuwsFilm

meest populair