DVD releases week 12

Met deze week o.a The Rum Diary (Johnny Depp) en Nova zembla.

Onderstaande titels zijn vanaf deze week te huur op DVD

Bekijk de afbeelding

The Rum Diary (2011)


Johnny Depp speelt in deze kleurrijke comedy journalist Paul Kemp, die in de jaren '50 New York verruilt voor een baantje bij een lokale krant op corrupt en zonovergoten Puerto Rico. Temidden van maffe collega's en onbetrouwbare locals houdt Paul zich op de been met rum en hamburgers. Zijn nieuwe leven in Puerto Rico krijgt een onverwachte wending als hij verliefd dreigt te worden op de verleidelijke vriendin van een rijke Amerikaan. Freelance journalist Paul Kemp (Johnny Depp) weet dat hij keuzes moet maken voor zijn leven en carrière, maar schuift dat moment zo ver mogelijk voor zich uit. Hij besluit naar zonnig Puerto Rico te vertrekken, om daar bij The San Juan Star te gaan werken. Paul's nieuwe, ietwat vreemde collega's maken hem wegwijs in de wondere wereld waarover de krant dagelijks de kolommen vult. Bij gebrek aan nieuws op het ongeorganiseerde eiland komt dat er vooral op neer dat ze hun dagen slijten op het terras van hun favoriete bar. Paul kan het al snel zo goed vinden met collega Bob Sala (Michael Rispoli) dat ze huisgenoten worden. Maar dan raken ze verwikkeld in een dubieus ontwikkelingsplan van de rijke Amerikaan Sanderson (Aaron Eckhart). Dat Sanderson een bloedmooie vriendin (Amber Heard) heeft maakt het voor Kemp niet makkelijker. Haar verschijning maakt een onuitwisbare indruk op Paul's troebele geest en zet hem er zelfs toe aan eindelijk eens een richting te kiezen.
Bekijk de afbeelding

Real Steel (2011)

Regie: Shawn Levy

Jackman speelt een ex-bokser die gedwongen wordt een nieuwe baan te vinden als boksen wordt afgeschaft vanwege het gewelddadige karakter. Hij wordt een bokspromoter voor robots (met menselijke kwaliteiten) die de arena vanaf dan betreden, elk ongeveer een 1000 kilo zwaar. Als hij en oude verwaarloosde robot vindt, en opknapt, begint deze alles te winnen. Daarnaast ontdekt hij dat er een 13 jaar oude zoon bestaat en tussen de drie onstaat een banb. Dit alles tegen de achtergrond van de boksrobot die opweg is naar de absolute top.
Bekijk de afbeelding

The Special Relationship (2010)


Verhaal over de bijzondere relatie tussen de voormalig presidenten van de VS en Engeland, Bill Clinton en Tony Blair. We zien hoe zij elkaar voor hun respectievelijke kandidaturen al troffen en spraken over tactische politiek en hoe zij na hun overwinningen en uitverkiezing tot president hun links-liberale gedachtegoed probeerden te implementeren in de wereld. Ook zien we hoe hun persoonlijke levens en gebeurtenissen in de wereld de relatie beïnvloeden.
Bekijk de afbeelding

Moneyball (2011)


Moneyball gaat over de baseball manager Billy Beane van Oakland A's. De man bracht zijn team samen enkel op basis van computeranalyses.
Bekijk de afbeelding

Contagion (2011)


In deze thriller van Steven Soderbergh breekt er razendsnel een virus uit. Het gevolg is dat er wereldwijd een enorme chaos ontstaat waar mensen zich geen enkele raad mee weten.
Bekijk de afbeelding

All Stars 2: Old Stars (2011)


In All Stars 2: Old Stars zorgt het onverwachte huwelijk van één van de jongens ervoor dat ze zichzelf trakteren op een 'ouderwets trainingskamp' in de vorm van een lang weekend Barcelona. De voetbalwedstrijd Barcelona - Real Madrid vormt het hoogtepunt van dit tripje. Maar bij de Swift Boys gaat uiteraard niets volgens planning. Noodgedwongen moeten ze zich met het busje van Harry's Tuincentrum haasten over de Duitse en Franse wegen om te zorgen dat ze op tijd in Barcelona aankomen. Gaandeweg vragen de jongens zich af of ze wel zijn geworden wie ze wilden zijn. Of ze het leven leiden dat ze ooit voor ogen hadden. En of de 'tweede helft' nu al begonnen is...
Bekijk de afbeelding

Nova zembla (2011)


De tweede film van Reinout Oerlemans gaat over Willem Barentsz en Jacob van Heemskerk die in de zestiende eeuw naar de Russische eilandengroep reisden. De film beschrijft de laatste ontdekkingsreis van Willem Barentsz en Jacob van Heemskerck waarbij ze met hun bemanning strandden op het eiland Nova Zembla en hier moesten overwinteren in Het Behouden Huys. Het verhaal wordt beleefd door de ogen van Gerrit de Veer en is gebaseerd op het dagboek dat hij destijds bijhield.
Bekijk de afbeelding

50/50 (2011)


Adam is een gezonde kerel met een vriendin. Maar dan komt hij er op een dag achter dat hij een ernstige vorm van kanker heeft. Dit nieuws komt hard aan bij zijn beste vriend, zijn moeder en zijn vriendin. Adam begint met chemotherapie en gaat langs bij een psycholoog. Ondanks alle hulp om hem heen kan hij echter niet bevatten dat het elk moment voorbij kan zijn.
Bekijk de afbeelding

Evet, I Do! (2008)


Dirk wil zich verloven met een Turks meisje, maar stuit op weerstand bij zowel zijn eigen ouders als die van de hare. Coskun is Koerdisch, en wil graag trouwen met zijn Turkse vriendin. Ozlem is een Turkse jongen die zijn vriend verkiest boven het meisje waarmee hij is uitgehuwelijkt. En dan is er de Turkse oom, die koste wat kost een Duitse vrouw wil trouwen om een verblijfsvergunning te bemachtigen. Deze verhalen komen op komische wijze samen en leggen de problemen die gepaard gaan met interculturele liefdesrelaties bloot.
Bekijk de afbeelding

King of Devil's Island (2010)


Erling is zeventien jaar als hij bij het heropvoedingsinstituut op het Noorse eiland Bastøy arriveert. De leiding stelt zich als doel de jongens op te voeden tot aangepaste burgers die hun plaats kennen: onderaan de maatschappelijke ladder. Erlings is gekomen om te ontsnappen, maar de omstandigheden maken hem onverwacht tot leider van een ware opstand.
Bekijk de afbeelding

Babycall (2011)


Anna (Rapace) en haar achtjarige zoon Anders zitten in de getuigenbescherming als gevolg van de moeilijke relatie met de vader van Anders. Ze verhuizen naar een groot flatgebouw. Anna overbeschermt haar zoon en koopt zelfs een babyfoon om hem in de gaten te houden. Ze vangt hiermee echter ook geluiden op van andere appartementen en Anna hoort iets wat de moord op een kind zou kunnen zijn. Ondertussen komt Anders' mysterieuze nieuwe vriend op vreemde tijdstippen langs en beweert dat hij sleutels heeft voor alle deuren in het gebouw... Weet deze nieuwe vriend iets van de moord? En waarom zit Anders' tekening onder het bloed? Loopt Anna's zoon gevaar?
Bekijk de afbeelding

Hors la loi (2010)


De film volgt het leven van drie Algerijnse broers tussen 1945 en 1962. Samen met hun familie zijn ze uit hun land verdreven en hebben ze het bloedbad van Sétif in 1945 overleefd. Ze vinden elkaar terug in Frankrijk en twee van hen vechten voor de onafhankelijkheid van Algerije, waarbij ze op geen begrip kunnen rekenen van de derde broer. De slag bij Parijs, die de FLN (Algerijnse onafhankelijkheidsbeweging) tegenover de Franse politie plaatst zal voor wrijvingen en verdeeldheid zorgen tussen de drie broers. Een stukje geschiedenis dat onder andere ook de oorlog in Indochina en de gebeurtenissen van 17 oktober 1961 ter sprake brengt. Die dag werd een betoging tegen de verplichte avondklok voor Algerijnse arbeiders door de politie bloedig onderdrukt.
Bekijk de afbeelding

Gag (2006)


Twee professionele dieven breken binnen in een huis op zoek naar een brandkast, alleen om een man te ontdekken die zich in een verborgen kamer bevindt, vastgebonden op een vuile, gescheurde matras. Zij beslissen om hem te helpen, maar worden alleen maar betrapt door een geflipte moordenaar wiens folterpraktijken hen moet laten bedelen voor een snelle dood.
Bekijk de afbeelding

Dirty Little Trick (2011)


Michael (Dean Cain) is een onschuldige man die een ritje gaat maken nadat hij de prachtige liftster Sarah (Christie Burson) heeft opgepikt. Nadat hij haar heeft opgepikt wordt Michael zelf op een rit meegenomen als hij verstrikt raakt in een web van liefde, leugens en bedrog. Daarnaast moet hij zich gaan verantwoorden bij de misdaadkoning Vito (Michael Madsen).
Bekijk de afbeelding

Barbie in a Mermaid Tale 2 (2012)

Regie:
Cast: --

De vrolijke en modebewuste surfkampioene Merliah, die toevallig ook een magische zeemeerminprinses is, beleeft spetterende avonturen in Australië, waar ze zich inschrijft voor de ultieme surfcompetitie. Maar wanneer de boosaardige zeemeermin Eris uit haar draaikolk ontsnapt om de troon van Oceana op te eisen, moeten Merliah en haar zeevriendjes in actie komen.



NieuwsFilm

meest populair