[Update] Dick Maas maakt werk van 3D re-release van Flodder

"De eerste test ziet er fantastisch uit!"

Yes 1 april! Flodder 3D, nee doe toch maar niet Dick. Maak dan Flodder vs. New Kids 3D...

Nadat eerder deze maand bekend werd dat er mogelijk een musical komt van Flodder, blijkt Dick Maas nu ook te werken aan een 3D re-release van zijn succesfilm uit 1986. De regisseur liet dit gisteren doorschemeren tijdens een speciale persbijeenkomst rond zijn nieuwe film Quiz. De bijeenkomst bleek uiteindelijk meer te gaan over Maas zijn toekomstige projecten. Het meest opvallende nieuws is dat hij samen met producent Tom de Mol hoge verwachtingen heeft bij een 3D heruitgave van de komedie die ruim 25 jaar geleden zo'n 2,3 miljoen bezoekers trok.

"Voor 99% zeker komt Flodder 3D er", aldus een zeer opgetogen Maas, die voor de bijeenkomst een prachtige ruimte reserveerde in het nieuwe filmmuseum EYE in Amsterdam. "Na de vele 3D re-releases van Amerikaanse klassiekers is ook de grootste kaskraker van Nederland aan de beurt. De eerste test ziet er fantastisch uit!"

Na wat doorvragen wordt Maas wat concreter en lijken de kosten mogelijk nog een drempel te zijn: "Tom [de Mol] en ik bestuderen al enkele maanden de mogelijkheden. Een 3D conversie is een intensief traject en de bijhorende kosten zijn ook niet misselijk. We hebben onder meer advies ingewonnen bij Eyeworks. Het Filmfonds bekijkt nu onze financieringsaanvraag. Het ziet er goed uit." Flodder bleek overigens niet de eerste keuze van Maas te zijn. Hij zou liever Amsterdamned in 3D willen uitbrengen: Flodder bevat ruim voldoende elementen om de 3D conversie te laten slagen. Ik ging eigenlijk liever met Amsterdamned aan de slag, maar ik vrees dat deze te weinig bezoekers zal trekken. Flodder is uitermate geschikt!"

Ook vertelde Maas dat hij een flinke lading archiefbeelden heeft en dat hij deze wil verwerken in de nieuwe Flodder. Over een verschijningsdatum durft Maas nog geen duidelijke uitspraken te doen: Het liefst breng ik hem eind dit jaar al uit, maar het kan ook zomaar 2014 worden..." Afsluitend was er plaats voor een grap: "Ook ik ben benieuwd hoe de scene met de buurman uitpakt!", aldus een schaterende Dick Maas.

Het succesvolle Flodder kreeg met Flodder in Amerika! (1992) en Flodder 3 (1995) twee vervolgen. Ook de tv-serie Flodder de Tv-serie (1993-1995,1998) was een succes. Deze bestond uit vijf seizoenen met in totaal 62 afleveringen.

NieuwsFilm

meest populair