Quiz

Quiz (2012)

Not every question has an answer

De nieuwe thriller van Dick Maas zit vol met slechte grappen, houterig acteerwerk en een dramatisch script: zoals we van hem gewend zijn dus.
play

5,9 details

  • 85 Min
  • Thriller
  • Misdaad
  • Drama
  • Nederland
85 Min Nederland

Quiz gaat over een bekende presentator van een quiz die tijdens een bezoek aan een restaurant wordt aangesproken door een man die beweert zijn vrouw en dochter gevangen te houden. Wat volgt is een spel op leven en dood waarin de quizmaster opeens kandidaat blijkt te zijn.

Regie
Dick Maas
Cast
Kim van Kooten, Pierre Bokma, Hanna Verboom, Barry Atsma, Dave Mantel, Robbert Blokland, Dieter Jansen, Richard van Hees, Tessa Stephenson, Dewi Morgaine, Wigger Verschoor, Ruben Brinkmann, Robin Rienstra, Loek Peters, Stephan Evenblij, Susan Radder, Ron de Groen, Frits Groen, Max Davidse.
Release
22.03.2012
Release NL
22.03.2012
Release DVD
28.08.2012

Filmtotaal Recensie

Regie: Dick Maas | Cast: Barry Atsma (Leo Vandermolen), Pierre Bokma (De man), Kim van Kooten (Sandra), Hanna Verboom (Louise), e.a. | Speelduur: 85 minuten | Jaar: 2012

Zo veel ophef als rond zijn vorige film Sint zal Quiz niet veroorzaken. Dick Maas zal er vast van balen dat er nu geen Johan Nijenhuis is die waarschuwt voor de schadelijke invloed op tere kinderzieltjes. Dat is in dit geval ook niet nodig, want Quiz is voor Dick Maas’ begrippen een redelijk ingetogen film. Meer dan de helft van de film speelt zich namelijk af in een Italiaans restaurant met twee mannen die tegenover elkaar zitten.

Quiz begint met een spelshow gepresenteerd door Leo Vandermolen. ‘Klaar voor onder water’ is een programma waarin iemand vragen moet beantwoorden terwijl zijn/haar partner onder water de adem probeert in te houden. Barry Atsma’s personage heeft na een aantal jaren genoeg van deze baan en wil iets anders. Om het einde van het programma te vieren, wil hij samen met vrouw en kind gaan dineren in zijn favoriete Italiaanse restaurant. Als hij daar een tijdje zit, komt er plotseling een vreemde man binnen die tegenover hem gaat zitten en de rol van quizmaster op zich neemt. Hij blijkt vrouw en kind van Atsma ontvoerd te hebben.

videotrailers & clips

alle artikelen (4)

Quiz Nieuwsberichten