Quiz (2012)

Not every question has an answer

De nieuwe thriller van Dick Maas zit vol met slechte grappen, houterig acteerwerk en een dramatisch script: zoals we van hem gewend zijn dus.
play

5,9 details

  • 85 Min
  • Thriller
  • Misdaad
  • Drama
  • Nederland
85 Min Nederland

Quiz gaat over een bekende presentator van een quiz die tijdens een bezoek aan een restaurant wordt aangesproken door een man die beweert zijn vrouw en dochter gevangen te houden. Wat volgt is een spel op leven en dood waarin de quizmaster opeens kandidaat blijkt te zijn.

Regie
Dick Maas
Cast
Barry Atsma, Pierre Bokma, Loek Peters, Kim van Kooten, Hanna Verboom, Susan Radder, Dave Mantel, Robbert Blokland, Wigger Verschoor, Tessa Stephenson, Dewi Morgaine, Stephan Evenblij, Ruben Brinkmann, Dieter Jansen, Ron de Groen, Richard van Hees, Frits Groen, Robin Rienstra, Max Davidse.
Release
22.03.2012
Release NL
22.03.2012
Release DVD
28.08.2012

Filmtotaal Recensie

Regie: Dick Maas | Cast: Barry Atsma (Leo Vandermolen), Pierre Bokma (De man), Kim van Kooten (Sandra), Hanna Verboom (Louise), e.a. | Speelduur: 85 minuten | Jaar: 2012

Zo veel ophef als rond zijn vorige film Sint zal Quiz niet veroorzaken. Dick Maas zal er vast van balen dat er nu geen Johan Nijenhuis is die waarschuwt voor de schadelijke invloed op tere kinderzieltjes. Dat is in dit geval ook niet nodig, want Quiz is voor Dick Maas’ begrippen een redelijk ingetogen film. Meer dan de helft van de film speelt zich namelijk af in een Italiaans restaurant met twee mannen die tegenover elkaar zitten.

Quiz begint met een spelshow gepresenteerd door Leo Vandermolen. ‘Klaar voor onder water’ is een programma waarin iemand vragen moet beantwoorden terwijl zijn/haar partner onder water de adem probeert in te houden. Barry Atsma’s personage heeft na een aantal jaren genoeg van deze baan en wil iets anders. Om het einde van het programma te vieren, wil hij samen met vrouw en kind gaan dineren in zijn favoriete Italiaanse restaurant. Als hij daar een tijdje zit, komt er plotseling een vreemde man binnen die tegenover hem gaat zitten en de rol van quizmaster op zich neemt. Hij blijkt vrouw en kind van Atsma ontvoerd te hebben.

videotrailers & clips

alle artikelen (4)

Quiz Nieuwsberichten

Laatste reacties

hansbeer

"...Mee eens met bovenstaande, alleen typische Ned.dialogen (lees MATIG) en nep dat SPOILER de stalker......"

Tarkus

"...Goede Nederlandse thriller met een wel origineel scenario. Dat de regie in handen is van Dick Maas......"

Glennekeeeee

"...Ik blijf erbij Het is zeker geen slechte film, totaal niet! maar het is té Nederlands en het mis......"

FOTOPOSTERS & MOVIESTILLS

Quiz

acties