Algemeen

Jack and Jill grote winnaar Razzie Awards

De film is de eerste in de geschiedenis die alle nominaties verzilverd heeft.

door Jim Pedd op 02.04.2012 om 14:43 in Algemeen
In februari kregen we nog te horen dat Adam Sandler een recordaantal van elf nominaties bij de Razzie Awards in de wacht had gesleept. De komiek werd als producent, schrijver en acteur voor maar liefst drie films genomineerd: Bucky Larson, Just Go With It en Jack and Jill. Die laatste film wist in totaal tien nominaties in de wacht te slepen.

De grote winnaar van de anti-Oscars zal niemand verbazen. Voor het eerst in het tweeëndertigjarig bestaan van de Razzies heeft een film álle nominaties verzilverd. Jack and Jill blijkt dus de allerslechtste film in jaren te zijn. Sandler zelf won de prijs voor zowel de slechtste acteur als de slechtste actrice. In Jack and Jill speelt hij namelijk zowel de mannelijke als de vrouwelijke hoofdrol.

Overigens won ook Al Pacino een Razzie, namelijk die voor de slechtste mannelijke bijrol. In de ogen van de jury was hij er niet goed in geslaagd zichzelf te spelen.

De 35.000 mensen die hun stem samen met de 650 leden van de organisatie uitbrachten vonden daarnaast The Twilight Saga: Breaking Dawn - Part 1 een afschuwelijke film. Die verloor namelijk bij elk van de acht nominaties nipt van Jack and Jill.

23 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Ereptile

Avatar

Sandler zelf won de prijs voor zowel de slechtste acteur als de slechtste actrice. In Jack and Jill speelt hij namelijk zowel de mannelijke als de vrouwelijke hoofdrol.


LOL! :D
En als Jack & Jill er niet zou zijn geweest, had Twilight er 8 kunnen winnen...
En Al Pachino heeft niets te verliezen volgens mij.

benjamin

Avatar

Denk dat (zelfs zonder de film gezien te hebben) je hier wel kunt spreken van een verdiende overwinning. Volgend jaar alle beeldjes voor Twilight vermoed ik, als bekroning voor de hele saga.

PKP

Avatar

Al Pacino was verreweg het leukste deel in die film. De rest was inderdaad vrij treurig, dus terechte 'winnaar' van deze prijzen.

Jammer, vroeger was Sandler nog best grappig.. Maar goed, met zijn eigen productiemaatschappij kan hij maken waar hij zin in heeft hè.

Steve-O

Avatar

Mooi zo Smiley face Nu Twilight nog even afbranden.

Frietgezicht

Avatar

Ja ach,net zo kansloos als de oscars deze awards,alsof Sandler goed moet acteren,pak eens een acteur die slecht speelt in een goede film.

Leuk off-topic berichtje over Carice die wordt geprezen in Amerika voor rol in Game of Thrones :


De rol van Carice van Houten in de HBO-serie Game of Thrones wordt door recensenten in het buitenland geprezen. Na het succes van het eerste seizoen blikken de media in Amerika en Engeland al vooruit op seizoen twee. De Nederlandse actrice maakt haar opwachting als priesteres Melisandre. Ze wordt omschreven als 'seksslaaf' en de 'aparte priesteres die ons rillingen bezorgt.'

Het eerste seizoen van het fantasy-epos, gebaseerd op de serie boeken A Song of Ice and Fire van schrijver George R.R. Martin, werd in het buitenland goed ontvangen. De mix van fantasy, seks, geweld, en de strijd tussen koninkrijken in de middeleeuwse wereld, hield velen aan de buis gekluisterd.

En seizoen twee belooft nog meer van dit succesvolle recept, zo schrijft CNN op de website. De Nederlandse actrice Carice van Houten speelt de rol van priesteres Melisandre. Geheel in stijl van de serie is ze binnen twee afleveringen met ontbloot lijf te zien. Gisteren ging de eerste aflevering van het tweede seizoen in première.

Vrouwelijke Raspoetin
'Ze is een vrouwelijke spirituele adviseur, een soort van vrouwelijke Raspoetin. Met haar new age mumbo-jumbo teksten en lange rode gewaad, dat er vooral bij het haardvuur mooi uitziet, probeert ze Stannis (Stannis Baratheon, een van de heersers in de serie red.) over te halen oorlog te voeren. Ze kan vergif drinken, zonder buikpijn te krijgen. Ik ben verliefd,' zo schrijft People over Van Houtens optreden.

'Deze aparte rode priesteres bezorgt ons rillingen. Ze gebruikt magie om mensen dood te laten bloeden. Ze overtuigt Stannis Baratheon alleen nog in haar god te geloven en verleidt hem. Als Stannis koning wordt, moet haar invloed niet worden onderschat,' meldt Seattle.pi op zijn website.

Volgens de website van Time vloeien de nieuwe verhaallijnen goed met de oude samen. 'Deels is dit te danken aan de fascinerend kille en tegelijkertijd vurige Carice van Houten met haar blijkbaar Raspoetin-achtige gave om niet te sterven als ze gif drinkt.'
 
Tori Amos
'Melisandre is een rood-harige priesteres die lijkt op Tori Amos op een renaissance beurs,' schrijft Rolling Stone op zijn website. Het donkere, nieuwe trio waar Van Houten deel uitmaakt zou zich, mede dankzij de mooie locaties waar gefilmd is, goed staande houden tussen de bestaande karakters en verhaallijnen die de fans al kennen.

Tot slot schrijft Monsters and Critics kort en krachtig over de rol van Van Houten. 'Ze is Stannis Baratheons nieuwe muse, seksslaaf en
raadsvrouwe.'

Te zien in Nederland
In Nederland kunnen liefhebbers het eerste seizoen van de succesvolle HBO-serie Game of Thrones zien via HBO Nederland. Seizoen twee zal daar te zien zijn vanaf 16 april.

Jonathancrane

Avatar

Tja, wat kan ik zeggen - DAT DEZE FILM DE DUIVEL ZELF IS >Smiley face

UndercoverPanda

Avatar

Als je film in elke categorie nog slechter wordt gevonden dan Twilight heb je toch echt iets verkeerd gedaan. :P

Banned

Avatar

Laat Sandler met rust zodat hij weg blijft uit filmland. Hem prijzen geven, ja zelfs deze, zorgt ervoor dat er nog steeds rommel met hém wordt gemaakt!

En BTW Frietgezicht ... Fan van Carice van Houten ?

Blockbuster

Avatar

benjamin "Denk dat (zelfs zonder de film gezien te hebben) je hier wel kunt spreken van een verdiende overwinning. Volgend jaar alle beeldjes voor Twilight vermoed ik, als bekroning voor de hele saga."


Zit er dik in, net als bij LOTR, won ook deel 3 alle mogelijke Oscars, gewoon voor de hele trilogy bij elkaar. :P

Zal bij Twilight ook wel zo zijn, als goedmakertje, ere Razzie volgend jaar voor de gehele saga. :D

Over Jack & Jill: eerst zien dan geloven. Ik heb alles van Sandler gezien en er zitten wel een paar leuke tussen. Kon zelfs genieten van Little Nicky en die heeft geloof ik ook heel veel Razzies gewonnen. Smiley face

hollywoodking

Avatar

Frietgezicht "Leuk off-topic berichtje over Carice die wordt geprezen in Amerika voor rol in Game of Thrones :"


1 Wat is er leuk aan :?
2 Ga weg met je off-topic bericht!!!

Spider-fan

Avatar

Ik snap die Razzies nooit zo. Als je prijzen gaat geven aan wie je de grootste loser vindt, wat ben je zelf dan?

Banned

Avatar

hollywoodking "1 Wat is er leuk aan :?
2 Ga weg met je off-topic bericht!!!"


:} Vriendelijk.

Jonathancrane

Avatar

Spider-fan "Ik snap die Razzies nooit zo. Als je prijzen gaat geven aan wie je de grootste loser vindt, wat ben je zelf dan?"


Dames en Heren, we lijken een verdediger te hebben voor Jack/Jill.

KeesjeNL

Avatar

hollywoodking "1 Wat is er leuk aan :?
2 Ga weg met je off-topic bericht!!!"

Jij mag voortaan weggaan met je on- én off-topic-berichtjes. Niemand houdt je tegen:B!

Moviemagic

Avatar

Frietgezicht "

Leuk off-topic berichtje over Carice die wordt geprezen in Amerika voor rol in Game of Thrones :"


Inderdaad een leuk offtopic berichtje. Ik kan het wel waarderen. T+)


Ontopic: Op IMBD heeft Jack and Jill een 3.4. Nu vraag ik me af waar die 3.4 vandaan komt. Zal iemand het dan toch waarderen? ;)

Frietgezicht

Avatar

Banned "

En BTW Frietgezicht ... Fan van Carice van Houten ?"


Haha nee,maar voor de Nederlanders hier is het toch wel leuk ff te zien wat grote bladen emz daar zeggen over een Nederlandse actrice/acteur want zoveel acteren er daar niet in de schijnwerpers.
Carice heeft vooral rollen gespeeld die te klein zijn om aandacht aan te besteden(zoals vrouw van Jude Law) of eruit geknipt zijn(vrouw van Dicaprio) en dit was een rol waar ze echt op beoordeeld wordt dus dit kan haar maken(leuke filmrol) of breken(hollywood over en uit)
Vandaar leuk berichtje :P


-negeert Hollywoodnerd-

Rafiki

Avatar

hollywoodking "1 Wat is er leuk aan :?
2 Ga weg met je off-topic bericht!!!"

En wat ziet gij den splinter, die in het oog uws broeders is, maar den balk, die in uw oog is, merkt gij niet?

Moviemagic

Avatar

Rafiki "En wat ziet gij den splinter, die in het oog uws broeders is, maar den balk, die in uw oog is, merkt gij niet?"


Heel goed. Uit Mattheüs 7:3-5

Frietgezicht

Avatar

Moviemagic "Heel goed. Uit Mattheüs 7:3-5"
Dat weet jij gewoon? +1 voor jou en die gozer voor je dan! :P

patrick_h

Avatar

Banned ":} Vriendelijk."
Tja, off-topic berichten mogen natuurlijk alleen gaan over zaken die met Nuri Bilge Ceylan te maken hebben.

hollywoodking

Avatar

Wow mensen nemen alles serieus :P.

Jonathancrane

Avatar

Rafiki "En wat ziet gij den splinter, die in het oog uws broeders is, maar den balk, die in uw oog is, merkt gij niet?"


Wen du Koe schuut in uh eur, dan heft je schuut in ju eur - Boer Simon :?

Angelater

Avatar

Frietgezicht "Leuk off-topic berichtje over Carice die wordt geprezen in Amerika voor rol in Game of Thrones..."


Apart, bij RTL werd ze afgekraakt; niet helemaal terecht, maar echt bijzonder vond ik haar ook niet. Haar accent komt te dik doorheen en ze speelt de rol iets te... tja, vluchetjes. Alsof ze 'ff snel al haar teksten eruit moet blerren. Misschien komt het door de nieuwigheid, ik weet het niet. Maar ze mag het wel wat langzamer aandoen.

Het is ten slotte in het boek ook een mysterieus typetje.

NieuwsFilm

meest populair