Jack and Jill grote winnaar Razzie Awards

De film is de eerste in de geschiedenis die alle nominaties verzilverd heeft.

In februari kregen we nog te horen dat Adam Sandler een recordaantal van elf nominaties bij de Razzie Awards in de wacht had gesleept. De komiek werd als producent, schrijver en acteur voor maar liefst drie films genomineerd: Bucky Larson, Just Go With It en Jack and Jill. Die laatste film wist in totaal tien nominaties in de wacht te slepen.

De grote winnaar van de anti-Oscars zal niemand verbazen. Voor het eerst in het tweeëndertigjarig bestaan van de Razzies heeft een film álle nominaties verzilverd. Jack and Jill blijkt dus de allerslechtste film in jaren te zijn. Sandler zelf won de prijs voor zowel de slechtste acteur als de slechtste actrice. In Jack and Jill speelt hij namelijk zowel de mannelijke als de vrouwelijke hoofdrol.

Overigens won ook Al Pacino een Razzie, namelijk die voor de slechtste mannelijke bijrol. In de ogen van de jury was hij er niet goed in geslaagd zichzelf te spelen.

De 35.000 mensen die hun stem samen met de 650 leden van de organisatie uitbrachten vonden daarnaast The Twilight Saga: Breaking Dawn - Part 1 een afschuwelijke film. Die verloor namelijk bij elk van de acht nominaties nipt van Jack and Jill.



NieuwsFilm

meest populair