Officiële synopsis Django Unchained uitgebracht

Django (Jamie Foxx) en Dr. Schultz (Christoph Waltz) gaan op zoek naar de vrouw van Django.

Hieronder de volledige synopsis van Django Unchained, de nieuwste film van regisseur Quentin Tarantino. Tot nu toe was er een korte schets van het plot, maar nu heeft The Weinstein Company een volledige synopsis vrijgegeven. Hoofdrollen in de film zijn weggelegd voor onder andere Jamie Foxx, Christoph Waltz, Kerry Washington, Leonardo DiCaprio, Kurt Russell en Samuel L. Jackson.

De film speelt zich twee jaar voor de Amerikaanse Burgeroorlog af. Django (Foxx) is een slaaf die van zijn meesters wordt bevrijd door de Duitse premiejager Dr. King Schultz (Waltz). Schultz is op het spoor van de moordlustige Brittle broers en alleen Django kan ervoor zorgen dat hij zijn prooi ook daadwerkelijk vindt. Als dat lukt, besluiten de twee mannen tot een samenwerking,waarbij ze op de meest gezochte criminelen jagen.

In de tussentijd blijkt Django erop gebrand zijn vrouw Broomhilda (Washington) te vinden. Door de slavenhandelaren waren de twee uit elkaar gedreven, maar nu is er dus een kans haar weer te vinden. Django en Schultz komen terecht bij ‘Candyland’, de beruchte plantage van Calvin Candie (DiCaprio). Als Django en Schultz het gebied onder valse voorwendselen onderzoeken komen ze erachter dat de slaven door hun trainer Ace Woody (Russell) gedwongen worden tegen elkaar te vechten. Geheel onopgemerkt gaat hun aanwezigheid niet: de trouwe huisslaaf van Woody (Jackson), vermoedt dat de twee andere plannen hebben dan ze stellen. Het gevolg is dat Django en Schultz belangrijke keuzes zullen moeten maken die hun levens zullen veranderen.

Django Unchained wordt geproduceerd door Stacey Sher, Pilar Savone en Reginald Hudlin. Als uitvoerend producenten treden Harvey en Bob Weinstein, Michael Shamberg, Shannon McIntoch en James Skotchdopole op. De film draait vanaf 24 januari 2013 in de Nederlandse bioscopen.



NieuwsFilm

meest populair