Blu-Ray Review: 50/50

De beste komedie van 2011 die toch erg weinig aandacht kreeg.


Regie: Jonathan Levine | Cast: Joseph Gordon-Levitt (Adam Lerner), Seth Rogen (Kyle), Anna Kendrick (Katherine McKay), e.a. | Speelduur: 100 minuten | Jaar: 2011 | Bioscooprelease: 1 december 2011 | Retail release: 28 maart 2012 | Beeld: 1080p HD 16 x 9 (1.78 : 1) | Geluid: Engels 5.1 DTS-HD MA | Ondertitels: Nederlands | Uitgever: Dutch FilmWorks | EAN: 8715664095119 | FilmTotaal Recensie

Ondanks grote namen als Joseph Gordon-Levitt en Seth Rogen was er maar weinig aandacht voor 50/50, één van de opvallendste films van het afgelopen jaar. Op een zeer luchtige manier wordt er in de film omgegaan met één van de lastigste onderwerpen van het leven: kanker. In Jonathan Levine's 50/50, gebaseerd op het leven van scriptschrijver Will Reiser, gaat het zelfs om zeer jong persoon die hiermee te dealen krijgt. In tegenstelling tot de Noord-Amerikaanse bioscopen werd er op de "internationale" markt maar beperkt omgekeken naar de dramedy waarin met veel gevoel en humor wordt omgegaan met het veelal nuchtere hoofdpersonage Adam en zijn eigenwijze omgeving. Sinds kort ligt er nette Blu-Ray uitgave in het schap.

SYNOPSIS
In 50/50 kan de 27-jarige Adam (Gordon-Levitt) het niet geloven. Laat staan accepteren. Hij eet goed, hij sport, hij denkt aan zijn gezondheid en hij heeft toch kanker. Samen met zijn beste vriend (Rogen) besluit hij het gevecht dan ook vol aan te gaan.

TRAILER
Bekijk hieronder de trailer 50/50 of bekijk de trailer in de HD versies:



WAARDERING & BOX OFFICE
Op Rotten Tomatoes krijgt 50/50 een verdienstelijke 93%. De IMDb noteert een 7,9 bij ruim 77 duizend stemmen. De bezoekers van FilmTotaal beoordelen de dramedy met een 8,1. FT recensent Arman Avsaroglu gaf naar aanleiding van zijn recensie vier sterren.
Een reactie van FT bezoeker Larsje: Mooie film! de combinatie van drama en humor vult elkaar goed aan. Vind het mooi dat ze bij een serieus onderwerp toch nog ook een stukje humor doen. De film geeft goed weer wat voor problemen een mens met kanker tegen aan kan lopen, familie, relatie, vrienden.
Het productiebudget van 50/50 bedroeg circa $8 miljoen. In het eerste weekend in de States verdiende Jonathan Levine's derde bioscoopfilm $8,6 miljoen en eindigde na 91 dagen op $35,0 miljoen. Wereldwijd stopte de teller op $39,2 miljoen. In Nederland kwam het tot 224 duizend dollar.

BLU-RAY
We bekijken de single disc Blu-Ray uitgave van 50/50. Het recensie-exemplaar komt in een standaard Blu-Ray keepcase, inclusief een vergelijkbare kartonnen sleeve. De vormgeving is een aangepaste versie van de herkenbare filmposter. Bekijk hieronder het recensie-exemplaar (muisklik voor een vergroting).



EXTRA'S
Disc 1: Life Inspires Art | Deleted Scenes | The Story | Seek And Destroy
De Blu-Ray uitgave van 50/50 bevat een beperkt aantal extra's met een totale speelduur van een klein half uur. Het zijn allen zeer aardige extra's die zeker de moeite waard zijn. Vooral Life Inspires Art, waarin meer over de achtergrond van de film wordt verteld, en de Deleted Scenes zijn aanraders. De laatste zijn van commentaar voorzien door regisseur Levine.

BEELD & GELUID
TV: Panasonic plasma TH-42PZ80E | Speler: Philips BDP 7500 | Reciever: Onkyo TX-SR607 | Surround-set: Harman Kardon HKTS16BQ
De beeld- en geluidskwaliteit van 50/50 zijn verrassend netjes voor een wat kleinere titel. Het beeld is scherp, gedetaileerd en de kleuren werken zoals de regisseur ze bedoeld heeft. Ook qua geluid zit het goed, ondanks dat er geen actiescenes inzitten. De dialoog wordt netjes afgewisseld met de zeer rustige soundtrack.

CONCLUSIE
Een goede "lachfilm" over kanker lijkt onmogelijk, maar de dramedy 50/50 weet de gevoelige snaar precies goed te raken. Joseph Gordon-Levitt steelt de show en wordt uitstekend geholpen door Anna Kendrick. Enige minpuntje is misschien dat Seth Rogen wel iets teveel zijn standaard typetje lijkt te spelen.
De single disc Blu-Ray van 50/50 is door DFW netjes afgeleverd. Er zijn een aantal aardige extra's toegevoegd en het beeld/geluid is van een prima kwaliteit. Voor alle filmliefhebbers!


VERKRIJGBAARHEID
Naast deze Blu-Ray uitgave van 50/50 is er een 1 disc Dvd verkrijgbaar bij de bekende (web)winkels.
Met dank aan de uitgever Dutch FilmWorks voor het beschikbaar stellen van het recensie-exemplaar.

Bekijk op deze pagina méér Blu-Ray Reviews van FilmTotaal

NieuwsFilm

meest populair