50/50

50/50 (2011)

It takes a pair to beat the odds

Deze komedie over kanker is een ambitieuze onderneming, maar wel één die verrassend goed uitpakt.

7,5 details

  • 100 Min
  • Komedie
  • Drama
  • Verenigde Staten
100 Min Verenigde Staten

Adam is een gezonde kerel met een vriendin. Maar dan komt hij er op een dag achter dat hij een ernstige vorm van kanker heeft. Dit nieuws komt hard aan bij zijn beste vriend, zijn moeder en zijn vriendin. Adam begint met chemotherapie en gaat langs bij een psycholoog. Ondanks alle hulp om hem heen kan hij echter niet bevatten dat het elk moment voorbij kan zijn.

Regie
Jonathan Levine
Cast
Anjelica Huston, Matt Frewer, Andrew Airlie, Serge Houde, Philip Baker Hall, Yee Jee Tso, Peter Kelamis, Joseph Gordon-Levitt, Donna Yamamoto, Bryce Dallas Howard, Seth Rogen, Sarah Smyth, Anna Kendrick, Stephanie Beard, Jessica Parker Kennedy.
Budget
$ 8.000.000
Opbrengst
$ 39.185.691
Release
30.09.2011
Release NL
01.12.2011
Release DVD
20.03.2012

Filmtotaal Recensie

Regie: Jonathan Levine | Cast: Joseph Gordon-Levitt (Adam Lerner), Seth Rogen (Kyle), Anna Kendrick (Katherine McKay), e.a. | Speelduur: 96 minuten | Jaar: 2011

Dat 50/50 geen moment aanvoelt als effectbejag is misschien wel de grootste prestatie van regisseur Jonathan Levine. Een komedie over kanker; er zijn makkelijkere thema’s voor een speelfilm te bedenken. Maar ondanks het grote taboe dat nog steeds op dit onderwerp rust, heeft Levine samen met een uitstekende groep acteurs een film gemaakt die veel komische elementen bevat, maar niet aarzelt om ook emotionele vuistslagen uit te delen.

50/50 is in feite het levensverhaal van scenarist Will Reiser, die op jonge leeftijd met een zeldzame vorm van kanker werd geconfronteerd. In de film heet hij Adam Lerner en heeft hij een relatie met een mooie vrouw, een leuke baan waar hij voldoening uit haalt en een goede vriendengroep. De schok is dan ook groot als plotseling kanker bij hem wordt geconstateerd. De film registreert vervolgens hoe Adam hiermee om probeert te gaan en geholpen wordt door zijn beste vriend Kyle en zijn erg jonge therapeute Katherine.

alle artikelen (4)

50/50 Nieuwsberichten