Algemeen

TV-tips voor komende week

Welke films wil je niet gaan missen.

Beste filmliefhebber,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt. Dit vinden wij jammer, want FILMTOTAAL is dankzij onze advertenties gratis toegankelijk. Graag willen we je vragen een uitzondering te maken voor FILMTOTAAL. Hoe je dat moet doen lees je hier.

M.v.g FT

door Filmtotaal op 27.04.2012 om 16:27 in Algemeen
Iedere dag kiest FilmTotaal een filmtip uit. Dit zijn onze keuze's voor komende week. Alle films voor vandaag kan je bekijken in het Filmsoptv overzicht.

Taken (2008)

Zaterdag 28 april om 20:10 op RTL5

Bryan is een voormalig agent van de Amerikaanse geheime dienst. Hij zal opnieuw in actie moeten komen, aangezien zijn dochter Kim in de handen is gevallen van een bende die gespecialiseerd is in vrouwen-ontvoeringen en slavernij. Vanuit Los Angeles reist hij naar Parijs om haar te zoeken.

The Frighteners (1996)

Zondag 29 april om 20:45 op RTL7

Frank Bannister is een medium dat met de doden kan praten. Helaas gebruikt hij zijn gave voor kleine oplichterijen. Na de dood van zijn vrouw, aan wie hij zijn occulte krachten dankt, heeft Frank zich nooit meer op zijn gemak gevoeld bij de levenden. Dan worden er onverklaarbare moorden gepleegd, waarvan Frank weet dat ze een bovennatuurlijke oorzaak hebben.

Harry Potter and the Goblet of Fire (2005)

Maandag 30 april om 20:30 op SBS6

Harry gaat samen met zijn vrienden Ron en Hermione naar het WK Quidditch. Helaas loopt dit evenement mis doordat een groep volgelingen van Voldemort, ook wel Dooddoeners genoemd, door het veld parradeert. Er zijn gelukkig geen gewonden of doden maar de kans dat Voldemort gaat terugkeren wordt wel steeds groter... Op Hogwarts is er een ander evenement; het Tri Wizard Tournement. Hierin moeten drie kampioenen van drie verschillende toverscholen drie gevaarlijke opdrachten voltooien om de Toverschool beker te winnen. Deze drie kampioenen worden door de Goblet of Fire gekozen. Hij kiest Fleur Delacour van Beauxbatons, Viktor Krum van Klammfels en Cedric Diggory van Hogwarts. Echter, de vuurbeker spuwt nóg een naam uit; Harry Potter...

Hot Fuzz (2007)

Dinsdag 1 mei om 20:30 op RTL7

Nicholas Angel (Simonn Pegg) is een topper binnen de Londense politie. Zijn arrestatiecijfers liggen 400% hoger dan die van zijn collega's. Hij is zo goed, dat hij de rest voor schut zet. Daarom sturen zijn bazen hem ergens naar toe....

Terminator Salvation (2009)

Woensdag 2 mei om 20:30 op RTL7
Regie: McG

De film volgt John Connor (Christian Bale) die wanhopig poogt een verzetsleger te organiseren in een oorlog met een leger van robot-overheersers (Skynet). Het is de laatste en enige hoop voor de mensheid om zich aan de heerschappij van Skynet te onttrekken. Sleutelfiguur binnen het verzet is Marcus Wright (Sam Worthington), een ter dood veroordeelde crimineel die in zijn dodencel op zijn lot wacht.

Valkyrie (2008)

Donderdag 3 mei om 20:30 op Veronica

Claus von Stauffenberg (Tom Cruise) staat dichtbij Hitler en is een dienaar in diens Derde rijk. Maar Stauffenberg walgt van de misdaden van de nazi-regering. Hoe langer hij de gruwelijke misdaden meemaakt, des te meer hij inziet dat Hitler een enorm gevaar vormt. Hij besluit samen met enkele andere officieren Hitler om te brengen door een aanslag op hem te plegen.

Four Brothers (2005)

Vrijdag 4 mei om 20:30 op RTL5

Nadat hun adoptiemoeder bij een winkeloverval is vermoord, komen de vier - zeer verschillende - Mercer-broers bij elkaar om de zaak in eigen handen te nemen. Als ze de moordenaar op het spoor komen, realiseren ze zich al gauw dat hun oude manier van zakendoen nieuwe gevolgen heeft.12 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Aston

Avatar

Waar baseren jullie je eigenlijk op?

12 angry men voor zondag is een klassieker en staat ver boven The Frighteners. Woensdag de Changeling is toch zeker beter dan Terminator 4. En Donderdag The Boy in the striped Pyjamas is zeker beter Valkyrie. Gebaseerd op de cijfers en deels mijn mening.

Zo krijg je de jonge cinematrografen nooit opgevoed natuurlijk door ze alleen maar aktie voor te schotelen.

Blockbuster

Avatar

Aston "Waar baseren jullie je eigenlijk op?

12 angry men voor zondag is een klassieker en staat ver boven The Frighteners. Woensdag de Changeling is toch zeker beter dan Terminator 4. En Donderdag The Boy in the striped Pyjamas is zeker beter Valkyrie. Gebaseerd op de cijfers en deels mijn mening.

Zo krijg je de jonge cinematrografen nooit opgevoed natuurlijk door ze alleen maar aktie voor te schotelen."


FT kiest bijna nooit die ouwe zooi dat allemaal 's middags wordt uitgezonden. Ik geloof ooit 1 x vorige jaar It's A Wonderful Life. Mss werken er alleen maar broekies bij FT. ;)

The Frighteners is ook een 4 sterren film hoor, Peter Jackson op de ouderwetse horror-toer. :D

rhielkema

Avatar

Aardige lijst met filmtips, maar zoals hierboven al aangegeven wordt is de keuze van bepaalde films boven andere films niet helemaal duidelijk. Ik kan me voorstellen dat een film als '12 Angry Men' niet gekozen wordt omdat deze overdag op tv komt, maar de keuze voor 'Valkyrie' boven 'The Game', 'The Boy in the Striped Pyjamas' en 'Saving Private Ryan' (die allen op vergelijkbare tijden of vroeger op de avond worden uitgezonden, begrijp ik niet helemaal. Net als 'Terminator' boven 'Changeling'!
Er zijn sites die dit mijns inziens stukken beter aanpakken.

Blockbuster

Avatar

5 op 7 goed voorspeld. :D

Alleen woensdag en donderdag niet goed: Terminator Salvation boven Changeling? :?

Valkyrie is troep, The Boy In The Striped Pyjamas is ook een draak (2 sterren van Veronica). Beste oorlogsfilm die dag is natuurlijk Shaving Ryan's Privates, I mean Saving Private Ryan. ;)

A Single Man is idd een mooie film, maar Four Brothers is vetter.

DutchOwnage

Avatar

Blockbuster "The Frighteners is ook een 4 sterren film hoor, Peter Jackson op de ouderwetse horror-toer. :D"


Juist ja, heb je überhaupt The Frighteners al eens gezien? Niks bijzonders aan hoor, zeker geen 4 sterren film. En het heeft al helemaaal niks te maken met Peter Jackson op de 'ouderwetse horror-toer'. Kijk maar eens naar Bad Taste en Braindead, dat is zijn echte 'horror-stijl'. De enige overeenkomst is de dikke knipoog die erin zit. Maar nee, The Frighteners kun je toch echt niet typerend noemen voor Peter Jackson.

benjamin

Avatar

Frietgezicht "Taken is echt een overschatte film,snap niet dat mensen deze zo bijzonder vinden."


Haha, dan ben ik toch niet de enige die er zo over denkt.

Ben het verder niet helemaal eens met de laatste 2 tips in dit rijtje: niet dat het slechte films zijn, maar er zijn die avond met The Boy With The Striped Pyjamas en A Single Man interessantere films geprogrammeerd.

Blockbuster

Avatar

Nieuwe ronde, nieuwe kansen. :P

Za. 5-5 Inglorious Bastards (ingelaste premiere!)
Zo. 6-5 Soldaat Van Oranje
Ma. 7-5 Killers (leuke premiere, onderschatte film)
Di. 8-5 From Paris With Love (premiere)
Wo. 9-5 Sunshine Cleaning
Do. 10-5 Seven (kan ook Gone Baby Gone)
Vr. 11-5 Marie Antoinette

FT zal voor maandag toch geen Daddy Day Care kiezen...

Frietgezicht

Avatar

Taken is echt een overschatte film,snap niet dat mensen deze zo bijzonder vinden.

Crooker

Avatar

Terminator Salvation is geen film tip hoor!!!

Jonathancrane

Avatar

Vanavond kwam er ook nog Boys on the side met Whoopie Goldberg en Drew Barrymore. Krijgt uitstekende beoordelingen [4 sterren], dus voor degene die het willen zien draait deze op RTL 8 om 20:30.

Aston

Avatar

rhielkema "Aardige lijst met filmtips, maar zoals hierboven al aangegeven wordt is de keuze van bepaalde films boven andere films niet helemaal duidelijk. Ik kan me voorstellen dat een film als '12 Angry Men' niet gekozen wordt omdat deze overdag op tv komt, maar de keuze voor 'Valkyrie' boven 'The Game', 'The Boy in the Striped Pyjamas' en 'Saving Private Ryan' (die allen op vergelijkbare tijden of vroeger op de avond worden uitgezonden, begrijp ik niet helemaal. Net als 'Terminator' boven 'Changeling'!
Er zijn sites die dit mijns inziens stukken beter aanpakken."

Saving Private Ryan is wel tot 2 uur snachts. Niet ieders tijd natuurlijk.

Het middag-argument is nog wel begrijpelijk maar toch, 12 angry men. :W Het is een stukken beter vermaak dan de Ikea op een regenachtige zondag.

2ndSystem

Avatar

Nounou een flinke lading aan leuke films er tussen dit keer:)

Taken? ik heb de Unrated Cut dus no thanks:N kan ik kijken waneer ik wil
Harry Potter? Neh moet nog een keer een Marathon houden:P ben alles vergeten
Hot Fuzz? Lachen! zeker nog eens kijken, droge engelse humor is geweldig.
Terminator 4? :N no ik heb de Director's cut lekker puh;)
Valkyrie? in de bios gezien, saai in mijn ogen en een "Do not watch Again"
Four Brothers :Y nooit gezien lijkt me een spannende film.