Prometheus krijgt R-rating

Blijkbaar zit er dus genoeg geweld en horror in de nieuwe film van Ridley Scott.

Er wordt veel gespeculeerd over de rating van Ridley Scott's science fiction horror Prometheus. Tot nu toe is het niet duidelijk geweest wat voor rating de film zou krijgen, maar een PG-13 rating leek wenselijk voor de studio. Dan zou de dure film waarschijnlijk meer bioscoopgangers trekken en dus meer geld opleveren. Echter, CEO Tom Rothman van 20th Century Fox vertelde eerder dat de film "will not be compromised either way," en dat de studio elke rating van de MPAA zou accepteren.

Collider zegt nu op basis van een kaartje uit de voorverkoop te weten welke rating de film zal krijgen: de R-rating. Dat houdt in dat kinderen onder de 17 jaar enkel onder begeleiding van een ouder de film mogen zien, hoewel dat ook wordt afgeraden.

Prometheus volgt de bemanning van het ruimteschip Prometheus. Ze volgen een oude sterrenkaart die door archeologen gevonden werd in Azteekse en Mesopotamische tempels. Die leidt naar een verre planeet, waar ze tekenen vinden die mogelijk de oorsprong van de mens kunnen verklaren. Tegelijkertijd treffen ze echter een bedreiging aan die het einde van de mens kan betekenen. Rollen in Prometheus zijn weggelegd voor onder andere Noomi Rapace, Michael Fassbender, Charlize Theron, Guy Pearce en Logan Marshall-Green.

Prometheus is vanaf 31 mei in de Nederlandse bioscopen te zien.



NieuwsFilm

meest populair