Het Bombardement gaat over lijken [opinie]

Win fantastische prijzen met je dode familieleden.


De makers van Het Bombardement maken zich al een tijdje hard voor het welzijn van de Rotterdammer. Begin dit jaar stuurden ze een brief waarin ze de bestuurders van de stad even kort herinnerden aan hun morele verplichtingen, die ze konden voldoen door snel € 250.000 af te tikken. Dat viel helaas niet in goede aarde en er ontplofte een klein bommetje die de zak met geld opblies en veel Rotterdammers met negatieve gedachtes achterliet.

De makers van Het Bombardement hebben na dat kleine drama een paar maanden stil in een hoekje gezeten... tot gisteren. 14 mei was het precies 72 jaar geleden dat de Duitse bommen op 010 vielen. Hé, dat is een mooi moment om met een actie te komen moeten ze hebben gedacht. Ja, aan de timing ligt het niet, dat doen ze helemaal goed. Persberichten werden rondgestuurd dat de website bombardementverhalen.nl online staat, daar kan je jouw echte verhaal achter het drama van 72 jaar geleden insturen. Krijgt je verhaal de meeste stemmen dan is er een kans dat regisseur Ate de Jong het verwerkt in de film. Win je niet dan is er nog kans op een kaartje voor de première of een dvd.

Serieus... Makers van Het Bombardement: zijn er geen fans meer van Jan Smit die jullie lastig kunnen vallen, overlevenden en nabestaanden moeten ook weer herinnerd worden aan die dag? Kan het welzijn van de rest van Nederland alstublieft van de agenda af, wij hebben het al zwaar zat. We zitten met z'n allen al voor een paar miljoen in een oorlogsfilm met een Volendamse zanger zonder enige acteerervaring in de hoofdrol.

NieuwsFilm

meest populair