Harrison Ford mogelijk in Blade Runner vervolg

Ridley Scott zou het in ieder geval graag willen.

Jim Pedd 28 mei 2012 13:05 in Algemeen
Het is al bijna meer dan een jaar geleden dat we iets gehoord hebben over Ridley Scott's plannen voor het vervolg op Blade Runner. Dat vervolg zou nadat Scott klaar was met Prometheus gemaakt moeten worden, en aangezien die film over enkele dagen in de bioscopen draait, is het natuurlijk tijd om het project weer in het nieuws te brengen.

Scott deed dat door tijdens een interview te vertellen dat er in het vervolg misschien plaats is voor Harrison Ford. Hij speelde in het origineel het personage Deckard, en zou dus misschien op de een of andere manier ook in het vervolg te zien zijn. De film staat niet bekend als een favoriet van Ford, dus het kan zijn dat hij er niet aan mee wil doen. Gezien Scott’s opmerking lijkt de regisseur zelf ook niet heel hoopvol:

"I don't think it'll be Harrison starring," vertelt Scott. "But I've got to have him in it somewhere. That'd be amusing..."

Vorig jaar nog gaf Scott aan dat de film het personage Deckard niet zou volgen. Eerder zou de film zoiets moeten worden als Prometheus voor de Alien-films is. Een film die zich in hetzelfde universum afspeelt dus, zonder dat er directe banden zijn. Op dit moment werkt de co-schrijver van het origineel, Hampton Fancher, nog aan het scenario van het vervolg, dus het kan nog wel een tijdje duren voordat we er meer over horen.

NieuwsFilm