Algemeen

TV-tips voor komende week

Welke films wil je niet gaan missen.

door Jim Pedd op 01.06.2012 om 17:38 in Algemeen
Iedere dag kiest FilmTotaal een filmtip uit. Dit zijn onze keuze's voor komende week. Alle films voor vandaag kan je bekijken in het Filmsoptv overzicht.

Ratatouille (2007)


Ratatouille, vertelt het verhaal van Remy, een ratje met een passie voor koken. Remy is het zat om afval te eten en met zijn scherpe neus gif te detecteren voor zijn rattenkolonie. Hij is vastbesloten om zijn droom te verwezenlijken; hij moet en zal een chefkok worden. Zelfs de gevaren, waar hij als ongebruikelijke en vooral ongewenste bezoeker, in de keuken van een Frans sterrenrestaurant tegenaan zal lopen, houden hem niet tegen.Wanneer Remy per toeval uitkomt onder het beroemde restaurant van zijn eigen culinaire held, Auguste Gusteau, ontmoet hij Linguini, een keukenhulp. Samen vormen ze een team. Al gauw zet Remy's passie voor koken de hele culinaire wereld van Parijs op zijn kop. En dit zorgt voor heel wat hilarische situaties.

The Postman Always Rings Twice (1946)


Na een eerste mislukte moordpoging van Frank en Cora op haar man, slagen de geliefden uiteindelijk in hun plan om Coras man te vermoorden. Tijdens de daaropvolgende rechtszaak slaat hun liefde echter om in wederzijds verraad.

Moon (2009)


Astronaut Sam Bell woont al bijna drie jaar op de maan in opdracht van Lunar Industries. Hij leeft daar een eenzaam bestaan en door een defecte satelliet heeft hij amper contact met zijn vrouw Tess en driejarige dochter Eve. Zijn enige maatje aan boord is Gerty: een robot. Onverwacht krijgt Sam gezondheidsproblemen en gaat hallucineren waardoor hij een bijna-fataal ongeluk krijgt. Als hij terug is op zijn basisstation, ontmoet hij zijn jongere en gewelddadigere 'ik'. Deze tweede Sam beweert dat hij daar is om hetzelfde driejarige contract uit te dienen. Dan begint de strijd van de 'echte' Sam om zo snel mogelijk uit te vinden wat er verkeerd is gegaan en hoe hij op een veilige manier terugkomt naar huis.

The Prestige (2006)


Londen van rond de eeuwwisseling (1900). Twee illusionisten raken door hun onderlinge rivaliteit verwikkeld raken in een levenslange strijd om macht en status. Vanaf het eerste moment dat ze elkaar ontmoeten, zijn Robert Angier (Hugh Jackman) en Alfred Borden (Christian Bale) elkaars concurrenten. Hun aanvankelijk vriendschappelijke competitie evolueert tot een bittere rivaliteit die hen tot gezworen vijanden maakt. Bedrog en jaloezie voeren de boventoon tijdens hun ontmoetingen die niet alleen gevaarlijk zijn, maar soms zelfs dodelijk. De magiërs brengen met hun kunsten zelfs de levens van degenen die hen omringen in gevaar....

500 Days of Summer (2009)

Regie: Marc Webb

Tom kopieert wenskaarten voor zijn beroep en is een hopeloze romanticus. Hij is zeer aangeslagen wanneer zijn vriendin Summer de relatie verbreekt. Hij gaat terug naar de verschillende momenten, in de 500 dagen die ze samen waren, om erachter te komen waar het verkeerd is gegaan.

Ennemi public n°1, L' (2008)


Het verhaal over Jacques Mesrine, in de jaren '70 volksvijand nummer 1 in Frankrijk. Hij stond bekend om zijn spitsvondige vermommingen en als vrouwenverslinder, maar in de eerste plaats om de gedurfde bankovervallen, lucratieve ontvoeringen en gevangenisuitbraken. Twintig jaar lang was hij een kwelgeest voor de Franse politie, ondanks dat ze hem steeds dichter op de huid zaten. Deze film is het vervolg van l'Instinct de Mort.

Pirates of the Caribbean: Dead Man's Chest (2006)


De bruiloft van Will Turner en Elizabeth Swann wordt afgelast als beiden gearresteerd worden voor het helpen ontsnappen van Jack Sparrow. Will krijgt de kans zichzelf en zijn verloofde te redden van de strop, door het kompas dat Jack bij zich heeft te overhandigen aan de nieuwe Heer van Port Royal. Jack is ondertussen doodsbang voor Davy Jones, bij wie hij een schuld heeft staan. Jack's ziel wordt opgeëist door Davy Jones, als Jack de sleutel van een dodemanskist met daarin het hart van Davy Jones niet weet te bemachtigen. Maar Jack is niet de enige die belang heeft bij het vinden van de kist...


29 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

FilmMaster

Avatar

The Prestige is toch wel DE film die je moet zien als je 'm nog niet hebt gezien.

keldonhero

Avatar

Ik vind 500 days of summer zeker een aanrader. Die film was een zeer positieve verrassing!

johanmeesters

Avatar

FilmMaster "The Prestige is toch wel DE film die je moet zien als je 'm nog niet hebt gezien."


Ik heb hem gezien, vind Nolan een goede regisseur maar The Prestige vond ik echt geen bout aan. Sorry maar wist mij niet te boeien.

Jonathancrane

Avatar

johanmeesters "Ik heb hem gezien, vind Nolan een goede regisseur maar The Prestige vond ik echt geen bout aan. Sorry maar wist mij niet te boeien."


Applausje, de man heeft geen goeie smaak. Ik neem aan dat jij 1 van die mensen bent die Couples Retreat de beste komedie van 2009 vond !

Steve-O

Avatar

THE PRESTIGE!!! Dat is echt een topfilm. Sterker nog, hij is zo top dat je die gewoon op blu-ray moet hebben en niet op TV moet kijken met talloze reclames ertussendoor Smiley face.

(500) Days of Summer moet ik nog zien, ik denk dat dat de enige film op TV wordt voor volgend week :P. De 1000 films moet ik toch nog wel halen in 2 jaar :Y.

benjamin

Avatar

Veel mooie namen de komende week met (ook voor mij) The Prestige als absolute topper - al is er zeker niks mis met de zomerdagen.

Voor vrijdag geen tip?

johanmeesters

Avatar

Jonathancrane "Applausje, de man heeft geen goeie smaak. Ik neem aan dat jij 1 van die mensen bent die Couples Retreat de beste komedie van 2009 vond !"


Van die comedy heb ik nog nooit gehoord, sterker nog, ik hou totaal niet van comedy's! Slechte smaak, valt wel mee, weet niet waar je dat op baseerd. Vond Nolan's Inception namelijk wel heel smaakvol. Maar ik viel in slaap bij The Prestige.

blijfaandegang

Avatar

En niemand heeft het over MOON?:s

Wat een vette film was dat zeg!

chakib82

Avatar

Dit is de aanrader van de week Ennemi public n°1, L' (2008)de topper van de week, komt de voorloper L'instinct de mort ook deze week.

Aston

Avatar

The Postman Always rings twice! Onze gebeden zijn gehoord. Eindelijk een zondagmiddag klassieker als dagtip. T+)

Decepticon

Avatar

blijfaandegang "En niemand heeft het over MOON?:s

Wat een vette film was dat zeg!"
Idd ik wil net zeggen! Moon is toch wel DE TIP van de week, erg goede film.
Die MOET je als filmliefhebber gezien hebben!

Ratatouille en The Prestige ook dikke toppers!

Decepticon

Avatar

Airbender "Een paar weken geleden zag ik een reclame van Eternal Sunshine of the Spotless Mind bij een zender (weet niet meer welke), maar die heb ik nog steeds niet gezien op tv :? Weet iemand of die al geweest is of nog moet komen? Ik wil die heel graag zien."
Dat weet Blockbuster vast wel, maar ik weet niet waar hij nu blijft. Normaal is hij hier altijd bij de tv-tips.

Decepticon

Avatar

Steve-O "THE PRESTIGE!!! Dat is echt een topfilm. Sterker nog, hij is zo top dat je die gewoon op blu-ray moet hebben en niet op TV moet kijken met talloze reclames ertussendoor Smiley face.

(500) Days of Summer moet ik nog zien, ik denk dat dat de enige film op TV wordt voor volgend week :P. De 1000 films moet ik toch nog wel halen in 2 jaar :Y."
500 Days of Summer moet je zeker kijken, leuke en originele film. Maar Moon moet je ook zeker kijken, die is echt goed!

En FT schaft tegenwoordig de vrijdag al af zo te zien :P
Zal ik dan maar Phone Booth tippen.

Steve-O

Avatar

Decepticon "500 Days of Summer moet je zeker kijken, leuke en originele film. Maar Moon moet je ook zeker kijken, die is echt goed!

En FT schaft tegenwoordig de vrijdag al af zo te zien :P
Zal ik dan maar Phone Booth tippen."


Jaaaa MOON heb ik zeker gezien, erg vet!!!

Jonathancrane

Avatar

Decepticon "500 Days of Summer moet je zeker kijken, leuke en originele film. Maar Moon moet je ook zeker kijken, die is echt goed!

En FT schaft tegenwoordig de vrijdag al af zo te zien :P
Zal ik dan maar Phone Booth tippen."


Wat dacht je van Fast Times at Ridgemont High die komende dinsdag op rtl7 komt, na de hilarische Sex Drive. Wil je leuke flauwe komedie zien, dan is dat je avond.

benjamin

Avatar

Decepticon "En FT schaft tegenwoordig de vrijdag al af zo te zien :P
Zal ik dan maar Phone Booth tippen."


Die zou ik persoonlijk ook als tip nemen, best wel een aardige thriller. Op vrijdag is er ook de tweede Pirates, maar dat is nu al wel de 476e keer dat die op tv komt.

Blockbuster

Avatar

Decepticon "Dat weet Blockbuster vast wel, maar ik weet niet waar hij nu blijft. Normaal is hij hier altijd bij de tv-tips."


Eternal Sunshine... is vorige week geschrapt voor de premiere van It's Complicated. ;) SBS Group zendt op dit moment ingelast een pakket Universal films uit, die normaal gesproken op de RTL zenders moeten komen. ;)

Hebben ze toch mooi voor elkaar gekregen. Inglorious Bastards, Fast & Furious, Land Of The Lost, State Of Play zijn al geweest. Komende week op NET 5 nog premieres als Duplicity en Leap Year. En er komt nog meer aan.

Blockbuster

Avatar

Vreemde tips trouwens, bijna allemaal op buitenlandse zenders, dus kan ik niet voorspellen, ik weet alleen alles van NL zenders. ;)

Maar geen The Queen voor vanavond? En The Eagle komt als premiere. Morgen dus Leap Year premiere en maandag The Ghost Writer premiere. Dinsdag de premiere van Charlie Wilson's War. Die zou ik allemaal voorrang geven. 500 Days Of Summer is wel goe voor woensdag, en donderdag de premiere van Duplicity, voor een Franse film.

En idd, waar is de vrijdag tip FT? Doe maar Phone Booth of The Fast And The Furious. Liever niet zo'n wazige film als The Fountain.

Blockbuster

Avatar

Verwachtingen voor de week erna (verwacht niet veel topfilms of premieres de hele maand i.v.m. EK voetbal; SBS heeft nog wel een aantal premieres)

za. 9-6: The Lord Of The Rings: The Felowship Of The Ring (ook op tv: Aliens In The Attic (premiere), The Firm, Next Of Kin, Gothika, Dark Water, Van God Los)

zo. 10-6: Ben Hur (ook op tv: Sweet Home Alabama)

ma. 11-6: Escape From New York (ook op tv: Troy, Miss Congeniality, Death Becomes Her, In Her Shoes, The Edge)

di. 12-6: Boys Don't Cry (ook op tv: Boat Trip, 10 Things I Hate About You, The Siege, Flodder)

wo. 13-6: Back To The Future (ook op tv: The Bone Collector, The Mask Of Zorro, Finding Neverland)

do. 14-6: Out Of Time (ook op tv: Godzilla, Passenger 57, The Ringer)

vr. 15-6: Once Upon A Time In America (ook op tv: Furry Vengeance (premiere), The Transporter, Death Proof, Sister Act II: Back In The Habbit, Spoorloos)

Jos Ballenbak

Avatar

Blockbuster "Verwachtingen voor de week erna (verwacht niet veel topfilms of premieres de hele maand i.v.m. EK voetbal; SBS heeft nog wel een aantal premieres)

za. 9-6: The Lord Of The Rings: The Felowship Of The Ring (ook op tv: Aliens In The Attic (premiere), The Firm, Next Of Kin, Gothika, Dark Water, Van God Los)

zo. 10-6: Ben Hur (ook op tv: Sweet Home Alabama)

ma. 11-6: Escape From New York (ook op tv: Troy, Miss Congeniality, Death Becomes Her, In Her Shoes, The Edge)

di. 12-6: Boys Don't Cry (ook op tv: Boat Trip, 10 Things I Hate About You, The Siege, Flodder)

wo. 13-6: Back To The Future (ook op tv: The Bone Collector, The Mask Of Zorro, Finding Neverland)

do. 14-6: Out Of Time (ook op tv: Godzilla, Passenger 57, The Ringer)

vr. 15-6: Once Upon A Time In America (ook op tv: Furry Vengeance (premiere), The Transporter, Death Proof, Sister Act II: Back In The Habbit, Spoorloos)"


Ben Hur! Yes, die wil ik graag zien.

Liptonpome

Avatar

Op welke zender wordt Moon uitgezonden? Op 8 reclameblokken zit ik niet te wachten..

Blockbuster

Avatar

Liptonpome "Op welke zender wordt Moon uitgezonden? Op 8 reclameblokken zit ik niet te wachten.."


BBC2 prime time, dus HD, zonder reclame. :D

Maar ik zal wel onder een steen hebben geleefd, want ik ken die hele film niet. En als het op BBC 2 komt, zal het geen spektakelfilm zijn. :P

BBC2 is de Canvas van de UK, daar komen alleen maar van die prijswinnende kwaliteitsfilms voor een klein publiek.

Blockbuster

Avatar

Decepticon "Dat weet Blockbuster vast wel, maar ik weet niet waar hij nu blijft. Normaal is hij hier altijd bij de tv-tips."


Ik was inderdaad verhinderd. :D

Ben nog wel op FT geweest om 17:00 uur maar toen stond dit er nog niet op.

The Prestige trouwens ook op BBC 2, dus geen reclame en in HD.

Over een paar weken komt ie trouwens ook op NET 5, en SBS 6 is ook van plan om 'm na middernacht uit te zenden.

Kan dus wel een goede film zijn, maar duurt te lang en er kijken weinig mensen naar omdat ie best ingewikkeld is, dus dan komt zoiets al snel om onmogelijke tijden.

Steve-O

Avatar

Jos Ballenbak "Ben Hur! Yes, die wil ik graag zien."

Ja Ben-Hur is hemels! :P Dat is nou echt zo'n film die ik wel op blu-ray zou willen hebben! 65/70 mm camera's hè.

Aston

Avatar

Steve-O "Ja Ben-Hur is hemels! :P Dat is nou echt zo'n film die ik wel op blu-ray zou willen hebben! 65/70 mm camera's hè."

Vooral kopen. Ik heb hem ook. Volgens mij kan je hem nu voor een tientje kopen. Zelden zo'n mooi beeld gezien in HD voor films uit die tijd. Echt indrukwekkend. T+)

Blockbuster "
Maar ik zal wel onder een steen hebben geleefd, want ik ken die hele film niet. En als het op BBC 2 komt, zal het geen spektakelfilm zijn. :P
"

Geen spektakel maar zeer de moeite waard. Een verassend einde. Ik weet alleen totaal niet meer wat het was. Ik moet hem maar weer eens herkijken.

UndercoverPanda

Avatar

Lekker weekje. Kan nog net voor het EK denk ik zo. :9

Steve-O

Avatar

Aston "Vooral kopen. Ik heb hem ook. Volgens mij kan je hem nu voor een tientje kopen. Zelden zo'n mooi beeld gezien in HD voor films uit die tijd. Echt indrukwekkend.
"


Een tientje zou mooi zijn :Y 2001: A Space Odyssey wil ik ook zeker op blu-ray die is ook met 65mm camera's opgenomen. Echt compleet, de DVD kwaliteit was al erg mooi!

Decepticon

Avatar

Blockbuster "BBC2 prime time, dus HD, zonder reclame. :D

Maar ik zal wel onder een steen hebben geleefd, want ik ken die hele film niet. En als het op BBC 2 komt, zal het geen spektakelfilm zijn. :P

BBC2 is de Canvas van de UK, daar komen alleen maar van die prijswinnende kwaliteitsfilms voor een klein publiek."
Moon moet je echt kijken, is een verdomd goeie film! En zoals Aston al zegt, met een verrassend einde. Em ik weet nog wel wat dat is :P
Het is, zoals je al zegt, een kwaliteitsfilm, met een geweldige Sam Rockwell.

NieuwsFilm

meest populair