TV-tips voor komende week

Welke films wil je niet gaan missen.

Iedere dag kiest FilmTotaal een filmtip uit. Dit zijn onze keuze's voor komende week. Alle films voor vandaag kan je bekijken in het Filmsoptv overzicht.

Bekijk de afbeelding

Ratatouille (2007)


Ratatouille, vertelt het verhaal van Remy, een ratje met een passie voor koken. Remy is het zat om afval te eten en met zijn scherpe neus gif te detecteren voor zijn rattenkolonie. Hij is vastbesloten om zijn droom te verwezenlijken; hij moet en zal een chefkok worden. Zelfs de gevaren, waar hij als ongebruikelijke en vooral ongewenste bezoeker, in de keuken van een Frans sterrenrestaurant tegenaan zal lopen, houden hem niet tegen.Wanneer Remy per toeval uitkomt onder het beroemde restaurant van zijn eigen culinaire held, Auguste Gusteau, ontmoet hij Linguini, een keukenhulp. Samen vormen ze een team. Al gauw zet Remy's passie voor koken de hele culinaire wereld van Parijs op zijn kop. En dit zorgt voor heel wat hilarische situaties.
Bekijk de afbeelding

The Postman Always Rings Twice (1946)


Na een eerste mislukte moordpoging van Frank en Cora op haar man, slagen de geliefden uiteindelijk in hun plan om Coras man te vermoorden. Tijdens de daaropvolgende rechtszaak slaat hun liefde echter om in wederzijds verraad.
Bekijk de afbeelding

Moon (2009)


Astronaut Sam Bell woont al bijna drie jaar op de maan in opdracht van Lunar Industries. Hij leeft daar een eenzaam bestaan en door een defecte satelliet heeft hij amper contact met zijn vrouw Tess en driejarige dochter Eve. Zijn enige maatje aan boord is Gerty: een robot. Onverwacht krijgt Sam gezondheidsproblemen en gaat hallucineren waardoor hij een bijna-fataal ongeluk krijgt. Als hij terug is op zijn basisstation, ontmoet hij zijn jongere en gewelddadigere 'ik'. Deze tweede Sam beweert dat hij daar is om hetzelfde driejarige contract uit te dienen. Dan begint de strijd van de 'echte' Sam om zo snel mogelijk uit te vinden wat er verkeerd is gegaan en hoe hij op een veilige manier terugkomt naar huis.
Bekijk de afbeelding

The Prestige (2006)


Londen van rond de eeuwwisseling (1900). Twee illusionisten raken door hun onderlinge rivaliteit verwikkeld raken in een levenslange strijd om macht en status. Vanaf het eerste moment dat ze elkaar ontmoeten, zijn Robert Angier (Hugh Jackman) en Alfred Borden (Christian Bale) elkaars concurrenten. Hun aanvankelijk vriendschappelijke competitie evolueert tot een bittere rivaliteit die hen tot gezworen vijanden maakt. Bedrog en jaloezie voeren de boventoon tijdens hun ontmoetingen die niet alleen gevaarlijk zijn, maar soms zelfs dodelijk. De magiërs brengen met hun kunsten zelfs de levens van degenen die hen omringen in gevaar....
Bekijk de afbeelding

500 Days of Summer (2009)

Regie: Marc Webb

Tom kopieert wenskaarten voor zijn beroep en is een hopeloze romanticus. Hij is zeer aangeslagen wanneer zijn vriendin Summer de relatie verbreekt. Hij gaat terug naar de verschillende momenten, in de 500 dagen die ze samen waren, om erachter te komen waar het verkeerd is gegaan.
Bekijk de afbeelding

Ennemi public n°1, L' (2008)


Het verhaal over Jacques Mesrine, in de jaren '70 volksvijand nummer 1 in Frankrijk. Hij stond bekend om zijn spitsvondige vermommingen en als vrouwenverslinder, maar in de eerste plaats om de gedurfde bankovervallen, lucratieve ontvoeringen en gevangenisuitbraken. Twintig jaar lang was hij een kwelgeest voor de Franse politie, ondanks dat ze hem steeds dichter op de huid zaten. Deze film is het vervolg van l'Instinct de Mort.
Bekijk de afbeelding

Pirates of the Caribbean: Dead Man's Chest (2006)


De bruiloft van Will Turner en Elizabeth Swann wordt afgelast als beiden gearresteerd worden voor het helpen ontsnappen van Jack Sparrow. Will krijgt de kans zichzelf en zijn verloofde te redden van de strop, door het kompas dat Jack bij zich heeft te overhandigen aan de nieuwe Heer van Port Royal. Jack is ondertussen doodsbang voor Davy Jones, bij wie hij een schuld heeft staan. Jack's ziel wordt opgeëist door Davy Jones, als Jack de sleutel van een dodemanskist met daarin het hart van Davy Jones niet weet te bemachtigen. Maar Jack is niet de enige die belang heeft bij het vinden van de kist...


NieuwsFilm

meest populair