Damon Lindelof herschrijft World War Z

De derde akte wordt volledig herschreven door Lindelof.

Korte tijd geleden werd bekend gemaakt dat de dure zombiefilm World War Z maar liefst zeven weken aan heropnames zal ondergaan. Wat er precies scheelde aan de film die al volledig opgenomen was is niet bekend, maar het was erg genoeg om zo’n lange heropnames aan te kondigen. Een van de redenen achter die heropnames blijkt nu het scenario te zijn, want Damon Lindelof is ingehuurd om de volledige derde akte te herschrijven.

Lindelof is vooral bekend van de TV-serie LOST, en schreef mee aan het scenario van de onlangs verschenen film Prometheus. De zeven weken aan heropnames vinden waarschijnlijk in september en oktober plaats. Brad Pitt, Matthew Fox, Mireille Enos, James Badge Dale en andere castleden zullen dan opnieuw in Budapest te vinden zijn.

World War Z is gebaseerd op het gelijknamige boek van auteur Max Brooks. In het boek reist VN-medewerker Gerry Lane (gespeeld door Pitt in de film) in een race tegen de klok de wereld af. Zijn opdracht: een einde maken aan de zombie-pandemie die legers, regeringen en de hele mensheid bedreigt. Of hem dat lukt zullen we, mits deze film in de bioscopen zal slagen, niet meteen weten, aangezien Pitt eerder al aankondigde dat er waarschijnlijk een trilogie gemaakt zal worden.

De film werd enige tijd geleden ook al getroffen door flink wat problemen. Zo werd het budget flink overschreden en duurden de opnames al langer dan nodig was. Dat viel te wijten aan de verwisseling van enkele rekwisieten tijdens de opnames, waardoor acteurs met de verkeerde rekwisieten in de weer waren geweest. Die stukken moeten ook opnieuw opgenomen worden. Maar, daarnaast overviel een SWAT-team enige tijd geleden een warenhuis in Budapest, waar ook rekwisieten van de film opgeslagen waren. In dat warenhuis werden volledig functionele vuurwapens gevonden, met als gevolg dat zowel de vuurwapens als de rekwisieten in beslag genomen werden.

Om ruimte te maken voor de heropnames heeft Paramount de release van de film uitgesteld van december 2012 naar juni 2013.



NieuwsFilm

meest populair