DreamWorks Studios aan de slag met Need for Speed

De populaire racegame dan eindelijk naar het witte doek.

DreamWorks Studios heeft bekend gemaakt dat ze aan de slag gaan met een film over Need For Speed, de populaire game van EA. De studio heeft Brothers George, bekend van zijn werk voor Real Steel (2011) en Flight (2012), op het script gezet. Deze is gebaseerd op de game-serie, maar niet op een specifieke titel.

Need for Speed wordt een snel en krijt een hoog octaangehalte. De film zal zich ook focussen op de "car culture films" uit de jaren 70 en moet de geest van de spellen bevatten. DreamWorks' voorzitter Steven Spielberg: “I'm excited about getting back into the creative trenches with John and George Gatins and my partners at EA to bring to life an exhilarating script based on an epic video game that seems to have been made for the movies. This is a big piece of business for DreamWorks and we are grateful to Frank Gibeau, Pat O'Brien, Kevin Maher and John and George for choosing us to deliver their goods.”

Need for Speed is een van de grootste race spellen ooit. Er werden al 140 miljoen edities verkocht van de vele versies die er zijn verschenen. Dit leverde zo'n $4 miljard op, waarmee het ook een van de grootste game-franchises ter wereld is. Voor alsnog moet de film in 2014 uitkomen.



NieuwsFilm

meest populair