Petersen verfilmt Ilias met Brad Pitt

De Duitse cineast Wolfgang Petersen begint in april met de opnamen van zijn verfilming van de Ilias, het beroemde heldendicht van de Griekse dichter Homerus over de oorlog van Troje. De Amerikaanse acteur Brad Pitt zal de rol van Achilles spelen.

Petersen wil een oorlogsdrama maken zonder dat er alleen sprake is van de goeden tegen de slechten. ,,De zwartwit-wereld van een George Bush is absoluut niet geschikt voor dit materiaal'', zei Petersen maandag in de Duitse krant Die Welt. De film gaat ongeveer 140 miljoen euro kosten. De opnamen zijn vooral in Europa en Marokko.

Homerus leefde vermoedelijk ongeveer achthonderd jaar voor Christus. Zijn Ilias bestaat uit 16.000 verzen over de Trojaanse oorlog, een jarenlange strijd tussen de Grieken en de Trojanen. Het komt tot een hoogtepunt als Achilles, een van de grootste strijders uit zijn tijd, zijn Trojaanse rivaal Hector doodt.

Petersens eerdere film, Das Boot, uit 1981 kreeg twee Oscar-nominaties. Daarin worden de commandant en bemanning van een Duitse onderzeeboot gevolgd tijdens de Tweede Wereldoorlog.



NieuwsFilm

meest populair